Svijet BRUTALNO PREMLAĆIVANJE

U Egiptu napadnuta dopisnica CBS-a

Dopisnica CBS-a Lara Logan pretučena je i seksualno napadnuta dok je izvještavala o slavlju na trgu Tahrir u Kairu na dan kada je odstupio egipatski predsjednik Hosni Mubarak, objavila je u utorak američka televizijska mreža

Dugogodišnja ratna izvjestiteljica Logan, stara 39 godina, vratila se u Sjedinjene Države i oporavlja se u bolnici. Ona je jedna od desetak novinara napadnutih tijekom trotjednih prosvjeda diljem Egipta.

CBS News u priopćenju navodi da je Logan pokrivala 11. veljače proslavu za CBS-ov program '60 minuta' kada je nju i njezinu ekipu okružilo više od 200 ljudi.

'U sukobu s ruljom odvojila se od ostatka ekipe. Pretrpjela je brutalno premlaćivanje i seksualno zlostavljanje prije nego što ju je spasila grupa žena i oko 20 egipatskih vojnika', objavio je CBS.

Logan je postala poznata kao ratni dopisnik za britanski GMTV tijekom početka rata u Afganistanu 2001. te je nakon toga izvještavala o ratu u Iraku. Pridružila se CBS Newsu 2002. godine.

Odbor za zaštitu novinara objavio je da je najmanje 52 novinara napadnuto, a 76 zatvoreno tijekom nemira u Egiptu koji su doveli do ostavke Mubaraka. Svi su pušteni.

Jedan novinar koji je snimao sukobe u blizini trga Tahrir je ubijen. Riječ je o Ahmad Mohamed Mahmoudu koji je radio za egipatske novine Al-Ta'awun, objavio je odbor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još