Svijet PRVA SLUŽBENA REAKCIJA

Moskva upozorava Egipćane na 'uplitanja izvana'

Rusija je u subotu pozvala Egipćane da učvrste demokratske standarde u zemlji 'bez upletanja izvana', u svojoj prvoj službenoj reakciji na ostavku predsjednika Hosnija Mubaraka

'Očekujemo od Egipta da pronađe mirno rješenje za krizu, da povede računa o interesima svih Egipćana i da učvrsti demokratske standarde u toj iznimno važnoj arapskoj zemlji', rekao je u priopćenju glasnogovornik ruskog ministarstva vanjskih poslova.

'Kao i dosad, sigurni smo da je egipatski narod kadar sam odrediti svoju budućnost i budućnost zemlje, bez upletanja izvana' dodao je glasnogovornik Aleksandar Lukačevič.

Ruske agencije prenijele su u petak izjave ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova koji je rekao da se 'nada ponovnoj uspostavi stabilnosti' u Egiptu. Glasnogovornik ministarstva nije rekao jesu li te izjave dane prije ili poslije odlaska egipatskog predsjednika.

Rusija je nešto ranije bila kritizirala izjave glavnog tajnika UN-a Bana Ki-moona koji je zatražio brze političke promjene u Egiptu, ocijenivši da je riječ o političkom upletanju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još