Svijet HRABROST

Putnici svladali otmičara na letu Oslo - Istanbul

Putnici na letu iz Osla koji su putovali linijom Turkish Airlinesa u Istanbul svladali su potencijalnog otmičara u zrakoplovu koji je u srijedu sletio u zračnu luku u Istanbulu, kazali su putnici turskim medijima

Policija je izvijestila kako je muškarac zatražio da se zrakoplov vrati u Norvešku. Motiv koji ga je na to potaknuo još nije poznat. Prema informacijama agencije Turkish Dogan, muškarac je pokušao silom ući u pilotsku kabinu upozorivši članove posade da ima bombu. Piloti su o tome obavijestili sigurnosne službe u zračnoj luci Ataturk u Istanbulu.

Putnici su vrlo brzo evakuirani iz zrakoplova nakon slijetanja, a muškarac koji je prijetio bombom odmah je uhićen i priveden u policijsku postaju. Ustanovilo se da je bomba lažna.

"Sjedila sam u prednjem dijelu zrakoplova i u jednom sam trenutku čula glas iz pozadine, tridesetak minuta prije slijetanja. Shvatila sam da je među putnicima izbila tučnjava... Vidjela sam maskirana muškarca koji je u ruci imao nešto što je izgledalo kao radio prijemnik', ispričala je putnica u zrakoplovu Lelya Kilic.

Policija je izvijestila kako je, nakon što su policajci ušli u zrakoplov, jedan od putnika sjedio na otmičaru. Otmičar je identificiran kao Turčin Cuma Yasar. U zrakoplovu na liniji Oslo-Istanbul na letu TK1745 nalazilo se 59 putnika.

Nema izvješća o ozlijeđenima u incidentu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još