Svijet NEMA NOVCA

U Srbiji odgođen popis stanovništva

Zbog nedostatka novca u državnoj blagajni popis stanovništva i popis poljoprivrede u Srbiji, koji su planirani za 2011. godinu, odgađaju se, piše srpski portal B92

Za popis stanovništva potrebno je oko 32 milijuna eura, a u budžetu je osigurano tek 10 milijuna. Za popis poljoprivrede bilo je predviđeno 16 milijuna eura, a u državnoj blagajni za tu namjenu nisu ni predviđena sredstva.

Dragan Vukmirović, direktor srpskog Državnog zavoda za statistiku, rekao je za B92 da je popis stanovništva zakonom bio predviđen za period od 1. do 15. travnja, a popis poljoprivrede od 1. do 15. studenog 2011. godine. No zbog nedostatka sredstava primorani su odgoditi terensku realizaciju popisa stanovništva za šest mjeseci, a popis poljoprivrede pomaknuti na 2012. godinu, za period od 1. listopada do 15. prosinca.

Europska unija je Srbiji obećala pomoć kroz pretpristupne fondove za popis poljoprivrede u iznosu od devet milijuna eura, a za popis stanovništva deset milijuna eura. Ta sredstva bit će dostupna tek od kolovoza 2011, što je dodatni razlog zašto se popisi odgađaju, piše B92.

Očekuje se da će se sredstva za popis poljoprivrede dobiti rebalansom proračuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još