ZAVRŠNI SKUP HDZ-A

Grabar Kitarović i Karamarko udarnički po Josipoviću i Milanoviću

Bionic
Reading

Bit ću vaš glas, bit ću vaša predsjednica - prva je rečenica kojom se Kolinda Grabar Kitarović obratila članstvu i simpatizerima na završnom skupu svoje kampanje u Zagrebu

U HDZ-ovom stilu, Kolinda Grabar Kitarović svoj zadnji predizborni skup u kampanji za predsjedničke izbore imala je večeras u maloj dvorani Doma sportova u dupkom punoj dvorani koju je ispunilo oko 6.000 HDZ-ovaca. U potpunoj euforičnoj atmosferi uz mnogo hrvatskih zastava i skandiranja pokojnom predsjedniku Franji Tuđmanu Kolinda i vodstvo HDZ-a mobilizirali su svoje članstvo za dan izbora 11. siječnja.

I govor Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a koji je prvi govorio, kao i Kolinde Grabar Kitarović te Elmara Bruka, šefa vanjsko-političkog odbora EU parlamenta te Josepha Daula, predsjednika Europske pučke stranke prekidani su skandiranjem. Na sam spomen Ive Josipovića i premijera Zorana Milanovića HDZ-ovci su izvikivali 'izdaja', a na spomen Kolinde Grabar Kitarović govore su prekidali pljeskom, javlja vecernji.hr

'Neka izađu iz crnih limuzina. Mladi odlaze iz Hrvatske, a što na to kaže Ivo Josipović? On kaže to je pravi put. A 90 posto građana se izjašnjava da je to krivi put',  euforično je govorila Kolinda Grabar Kitarović. Za Josipovića je rekla da u posljednje vrijeme vrluda i govori da trebaju promjene.


Kandidatkinja HDZ-a Kolinda GrabarKitarović poručila je na večerašnjem završnom predizbornom skupu da Hrvatska ima sve preduvjete biti jedna od najprosperitetnijih europskih zemalja i da će ju odvesti u pravom smjeru, a smatra kako jedino što u njoj ne valja su 'Josipović, Milanović i besposlena vlada'. 'Logo SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića je labirint u kojem se Hrvatska nalazi. No na svu sreću, ja znam izići iz labirinta i zato ću Hrvatsku izvesti u pravom smjeru, u kojem nas je vodio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman', kazala je Grabar Kitarović na skupu u prepunoj dvorani Doma sportova prekidana ovacijama 'Pobjeda! Pobjeda!'.

'Moj program Za bolju Hrvatsku ne nudi nekakve promjene Ustava, drugu republiku ili bolje temelje. Ne nudi nove zakone nego dokidanje i rezanje zakona koji su nepotrebni. Nudi reviziju porezne politike koja će jačati gospodarstvo, nudi odnos države koji će biti pun poštovanja prema vama', rekla je kandidatkinja HDZ-a za hrvatsku predsjednicu.Očekuje strane investicije i kaže da će učiniti sve da ih privuče. 'Ali oni koji će Hrvatsku izvući iz krize i stvarati nove vrijednosti jesu naši ljudi, gospodarstvenici, poljoprivrednici, branitelji koji se žele vratiti u aktivan život', poručila je Grabar Kitarović.

Aktualnoj vladu, koju je nazvala bešćutnom, poručila je da mora otići. 'Moraju pogledati istini u oči! Neka iziđu iz crnih limuzina i Vladinih zrakoplova i vide kako se u Hrvatskoj živi', rekla je Grabar Kitarović i poručila: 'Ivo i Zoran dva lica potrošene devalvirane kovanice i moraju otići.'Vladajuće je prozvala i zbog 'narušavanja međunarodnog ugleda' Hrvatske.

Nazočnima se obratio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a podršku HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji izrekli su i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmar Brok (CDU) te predsjednik Europske pučke stranke (EPP-a) Joseph Daul.

'Ova bešćutna tzv. crvena vlast nije ništa do jugonostalgije i jugofilije, a dopustila si je luksuz da relativizira vrijednosti 90-tih i velebnu ulogu prvog hrvatskog predsjednika', poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Na te su poruke nazočni uzvratili povicima 'Izdaja! Izdaja!'

Za predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović rekao je kako 'ona nikada nije prema svojoj domovini bila cinična i kritička kao što su to oni koji neovisnost nikada nisu niti htjeli'.

'Nakon ove pobjede idemo dalje i bit će to kraj lažne socijaldemokracije', poručio je Karamarko.

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmar Brok (CDU) istaknuo je kako vjeruje da će HDZ-ova predsjednička kandidatkinja uvesti Hrvatsku u bolju budućnost i 'spriječiti stare veze'.

'Za socijaliste diljem svijeta vrijedi rečenica - socijalisti govore o budućnosti ali nemaju uspjeha u sadašnjosti i onda se ispričavaju prošlošću', rekao je Brok.

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP-a) Joseph Daul ocijenio je da su ovi predsjednički izbori obećanje za bolju Hrvatsku. 'Ovi predsjednički izbori su obećanje za bolju Hrvatsku', istaknuo je Daul uvjeren u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović.

Na početku završnog predizbornog HDZ-ovog skupa nazočni su minutom šutnje odali počast prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, poginulim braniteljima te žrtvama današnjeg terorističkog napada u Parizu.