AFERA HYPO

Grmoja i Most oštro protiv Ustavnog suda i Davorina Mlakara

26.08.2016 u 15:28

Bionic
Reading

Raspuštanjem Sabora, slučaj člana Državnog izbornog povjerenstva Josipa Vreska u vezi s navodnim isplatama austrijske Hypo Alpe Adria Banke došao je u nadležnost Ustavnog suda Republike Hrvatske. Na tom sudu odluke donosi ustavni sudac Davorin Mlakar kojeg DORH provjerava u vezi s aferom Hypo, priopćio je Most

Davorin Mlakar je sada, tvrde u Mostu, u poziciji da odlučuje o sudbini svog donedavnog partnera u nemoralnim malverzacijama o kojima se u Austriji vodi sudski postupak. 'Građanke i građani bi sada trebali imati povjerenja da će osoba koja se lažno predstavljala u aferi Hypo biti moralna i objektivna u slučaju Josipa Vreska. Osim toga, u Ustavnome sudu zastupljen je velik broj političara HDZ-a i SDP-a što direktno omogućava velik utjecaj interesnih skupina u društvu', priopćio je Most.

'Most je jedini upozoravao i jedini dizao glas protiv besprizornog ruganja pojmu prava, pravde i sudstva. Ovu apsurdnu situaciju omogućili su HDZ i SDP svojim zakulisnim dogovorima oko izbora ustavnih sudaca. HDZ - SDP duopol duboko je kompromitirao Ustavni sud koji bi trebao biti najreprezentativnije tijelo sudske vlasti u RH. Vresk neupitno mora odstupiti sa svoje dužnosti, a Ustavni sud ne smije štititi neodgovorno ponašanje', rekao je glasnogovornik Mosta i kandidat u 6. izbornoj jedinici Nikola Grmoja.


441870,441766,441030,440523