SJEVERNJAČKA GLAVA

Milanović: Neću više kritizirati Vučića i Nikolića

25.08.2016 u 23:05

Bionic
Reading

Kombinacija dalmatinskog srca i sjevernjačke glave, po šefu SDP-a Zoranu Milanoviću najjači je adut Narodne koalicije na predstojećim parlamentarnim izborima. On je u četvrtak poslijepodne u Šibeniku govorio pred oko 300 SDP-ovaca, a u Zadru je nastupio pred građanima i poručio da više neće kritizirati predsjednika i premijera Srbije, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića

Milanović je u Šibeniku najavio da će Narodna koalicija pružiti iste mogućnosti onima koji u Hrvatsku mogu uložili milijune eura kao i onima koji rade za pet tisuća kuna, izvijestio je portal Sibenik.in

'HDZ pred svake izbore kaže da će smanjiti PDV. Samo Jadranka Kosor o tome nije govorila jer joj je valjda bilo neugodno. I sad oni opet govore o smanjivanju PDV-a za jedan posto, nesvjesni da to uopće nije krucijalno pitanje. Kad čujem za nekog političara koji kaže za sebe da je pošten, tomu ne vjerujem, a pogotovo onima kojima je slogan Vjerodostojnost. Znači da ih baš to svrbi pa se tamo i češu', kazao je Milanović.

'Mi brinemo o stvarnim potrebama naših ljudi, o našim braniteljima, ali ne tako da njima manipuliramo, već im otvoreno kažemo kako stvari stoje, što je Zagreb, a što Beograd. Te stvari moramo jasno postaviti. Želimo da Hrvatsku vode oni koje će izabrati narod, a ne kao neki s pozornica i oltara koji govore za koga glasati. Ne zanimaju nas nikakvi biskupi i nadbiskupi, jedino građani s kojima ćemo, kad nas izaberu, sklopiti savez da nastavimo tamo gdje smo stali', rekao je Milanović.

Red je neprijatelj lovaca u mutnom

Smatra da će posao njegove nove vlade biti znatno lakši nego 2011. godine jer je država sad uređenija, naprednija i razvijenija.

'Red je upravo najveći neprijatelj onih koji su navikli loviti u mutnom i zato imamo najvećeg protivnika u njima jer žele plaćati poreze kad hoće, a to je nikad. Oni ne žele da se zakoni na njih primjenjuju. Želimo da Hrvatska bude kao skandinavske zemlje, a ne kao Sirija. I tako mi boga, ako smijem reći, i bit će. Bit će ovo teški izbori, konkurencija je ozbiljna i ne smijemo je shvatiti olako, borit ćemo se za svaki glas. Nastojat ćemo biti prva politička opcija s najviše glasova, a onda kreću razgovori i vidjet ćemo kome su drage reforme. Moram ponoviti da je glavna snaga ove Narodne koalicije dalmatinsko srce i sjevernjačka glava', završio je svoj govor Zoran Milanović.

U Zadru, Milanović je rekao da ga iz HDZ-a sada napadaju jer je kritizirao Aleksandra Vučića i Tomu Nikolića.

'S obzirom na to da nisam vidio da su oni na njihovim listama, bit ću svejedno toliko obziran pa ih više neću kritizirati. Ali kritizirao sam ih zato što rade štetu hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima. Ako HDZ to može riješiti u ovih nekoliko tjedana na osovini Pantovčak, HDZ i radikalna stranka u Beogradu, dobro. Ako ne, riješit ćemo mi, ja, moji prijatelji, kolege, branitelji jer nam je hrvatski interes na srcu, ali i u glavi, a to nije isto', rekao je Milanović.

Snimku nastupa u Zadru Milanović podijelio je na svojoj Facebook-stranici.