'NISAM MINIRAO MOST'

Prgomet: Priča o velikoj koaliciji je naivna

14.11.2015 u 20:37

Bionic
Reading

Nisam minirao Most, rekao je Drago Prgomet gostujući danas u emisiji 'Intervju tjedna' na Hrvatskom radiju

'Napad u Parizu sigurno neće biti bez posljedica na sigurnost u cijeloj Europskoj uniji, a time i Hrvatskoj. To je još jedan od razloga i poziva koje sam ja slao proteklih dana koliko je potrebno ozbiljnosti i odgovornosti u ovo postizborno vrijeme. Bježanje od odgovornosti nakon izbora je na određen način slanje poruke da se nisi spreman suočiti se s problemima u ovim nestabilnim vremenima. Apeliram na odgovorno ponašanje svih, pogotovo onih koji su dobili mandate. Od odgovornosti se ne može bježati', rekao je Drago Prgomet gostujući u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna.

'Most ima 19 izabranih zastupnika. I prije izbora rekao sam da ćemo dobiti dvocifreni broj mandata, pobijediti i predložiti Božu Petrova za mandatara. Građani su poslali jasnu poruku da žele promjenu', smatra.

'Most je pod velikim pritiskom. Imam razumijevanja i za Petrova i za ostale kolege. No time je veća odgovornost. Saborski zastupnici Mosta trebaju jasno poslati poruku da su spremni snositi odgovornost koja im je dana te da su spremni sudjelovati u obnašanju vlasti jer je to jedini način za mijenjanje države', kazao je Prgomet.

'Most mora odgovoriti i tko će biti kandidat za premijera. Naš kandidat je Petrov i on mora izaći pred hrvatsku javnost i jasno reći je li spreman prihvatiti tu odgovornost ili nije. Ako nije, Most mora predložiti nekog drugog kandidata za premijera iz svojih redova', rekao je.

'Ja nisam minirao Most. Razgovarao sam s premijerom RH. Ako je to razlog da dođe do velikih potresa u Mostu, onda se postavlja pitanje koliko su doista homogeni i što ih to sve veže u njihovoj političkoj platformi', smatra Prgomet. Govoreći o sastanku s premijerom, Prgomet se našalio da će svom prijatelju Anti Kotromanoviću za Božić kupiti zavjese.

'Također, oni koji su dobili mandate Mosta moraju jasno reći žele li mandate pretvoriti u saborske mandate u smislu sjedenja u Saboru, žele li izazvati nove izbore ili žele ozbiljno pristupiti pregovorima s jednom od političkih opcija koje su dobile najviše mandata, lijevom ili desnom. Priča o velikoj koaliciji je potpuno naivna, ona je propala prvi dan - neprovediva je, a ne bi bila ni funkcionalna', izjavio je Prgomet u emisiji Hrvatskog radija 'Intervju tjedna'.