PRGOMET I MOST

Pusić: Polako, nitko ništa još nije dogovorio

12.11.2015 u 10:17

Bionic
Reading

Nakon sinoćnjih 'malih noćnih razgovora' između Drage Prgometa i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića nastavlja se neizvjesna situacija oko sastavljanja buduće Vlade. Most, odnosno čelnik te stranke Božo Petrov, danas je odlučio šutjeti, a o sinoćnjem sastanku trebao bi se oglasiti samo priopćenjem

Sve su glasnija šaputanja o raskolu unutar Mosta. Iako su pojedinci, pa i sam Petrov, još jučer uvjeravali javnost da toga nema, Drago Prgomet, jedno od utjecajnijih imena s liste Mosta, sinoć je obavio razgovor s premijerom i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Novinari su prije sjednice Vlade upitali predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić oko spekulacija prema kojima je Prgomet oko sebe okupio desetak zastupnika Mosta koji bi pristali na podršku SDP-ovoj vladi. Je li išta dogovoreno na tom tragu?

'Polako, nitko se još ništa nije dogovorio', kratko je kazala Pusić novinarima uoči sjednice Vlade.

Iako službeno jučer u SDP-u nitko nije htio progovoriti o Mostovoj ponudi da se oformi vlada nacionalnog jedinstva, riječ-dvije izgovorio je danas potpredsjednik Vlade Branko Grčić. 'Dali smo svoje ponude i svoje odgovore na to kako vidimo rasplet situacije, ali o tom potom', rekao je Grčić.

Drugi ministri te SDP-ovi i HNS-ovi dužnosnici nisu imali komentara na situaciju s Mostom, a ministar pravosuđa Orsat Miljenić samo je dobacio: 'Imat ćemo najbolju Vladu za Hrvatsku.'

Što se tiče Mosta, za danas je, barem zasad, određeno zatišje. Neće biti nikakvih sastanaka sa SDP-om i HDZ-om, ali ni sastanaka unutar samog Mosta.