ZADOVOLJNI MILANOVIĆ

Dobro smo prošli zbog pozitivne kampanje

18.05.2009 u 15:18

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je dan nakon izbora izrazio veliko zadovoljstvo postignutim rezultatom

Iako su kampanju za ove izbore, kazao je, obilježili verbalni niski udarci, nije htio imenovati nijednu političku opciju. Pohvalio se, međutim, da je SDP ostvario dobar rezultat zahvaljujući upravo pozitivnim kampanjama koje su vodili.

Doduše, zaboravio je spomenuti već legendarnu Ostojićevu izjavu kako bi se Kerum da je Indijanac zvao Bijeli Prah, no novinari su ga na to podsjetili.

'U Splitu se dogodio jedan povišeni ton', rekao je Milanović te naglasio kako treba uzeti u obzir da je riječ o 'Dalmatincima, koji temperamentno reagiraju'. Nije pojasnio vrijedi li taj izgovor i za premijera Ivu Sanadera.

HDZ je prozvao da koristi 'govor podjela i jezik prošlosti'. Nije želio komentirati kome će glasači HDZ-a pokloniti svoj glas u drugom krugu izbora za gradonačelnike Splita i Zagreba.

Na upit je li razočaran činjenicom što Bandić nije odnio pobjedu u prvom krugu, predsjednik SDP-a diplomatski je odgovorio da je 'SDP potvrdio vodeću poziciju u Zagrebu' te dodao da će Bandić i dalje voditi afirmativnu izbornu kampanju.

Iako su ostvarili dobar rezultat u velikim gradovima, Milanović kaže da se žele približiti i 'ruralnom stanovništvu u svakom kutku Hrvatske'. 'Osnovni cilj SDP-a sada je motiviranje birača da u što većem broj glasaju u drugom krugu', zaključio je Milanović.