Lokalni izbori 2009 STJEPAN MESIĆ

'Vjeronauk nije tema lokalnih izbora'

  • Autor: tportal.hr
  • 18.5.2009 11:53:35
  • 18.5.2009 11:39:04

Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je kako su lokalni izbori i svojevrsna anketa za iduće parlamentarne izbore, no, vrlo su ga iznenadile određene temama koje su bile nametnute tijekom predizborne kampanje

'Lokalni izbori imaju za cilj da građane politiziraju na lokalnim temama pa je za mene bilo iznenađenje da su se pokretale čak i teme kao što je vjeronauk u školama, da je bilo pozivanja crkvenih velikodostojnika da se glasa za one koji neće ukinuti vjeronauk. Pozivalo se na nešto što nema veze s lokalnim izborima', rekao je Mesić.

Predsjednik se dotaknuo i biračkih popisa s kojima je opet bilo problema tijekom ovih lokalnih izbora te izjavio: 'Ako u jednoj zemlji ima više birača nego građana onda je to poruka svima da se nešto mora učiniti jer ovo je neizdrživo'.

Nadam se da će oni koji pobjede ili odu u opoziciju imati sve argumente da to pitanje pokrenu odmah poslije izbora kako se ne bi dogodilo ono što se dosad događalo - da se pred izbore tvrdi da liste nisu potpune i da su lažne, a kada izbori prođu toga se više nitko ne sjeti do narednih izbora, istaknu je predsjednik Mesić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još