SKUP U VARAŽDINU

Čačić: Zamijenio bi Čehoka sa četnikom

14.05.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Koalicija HNS-SDP-HSU održala je večeras u Varaždinu središnji predizborni skup pred predstojeće lokalne izbore

VARAŽDIN - Skup je obilježio govor predsjednika HNS-a Radimira Čačića, koji je uputio optužbe i uvrede na račun varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka. Tako je Čačić Čehoka nazvao "sramotom" Varaždina optuživši ga da, suprotno volji većine Varaždinaca, svojim glasom održava na životu Vladu Ive Sanadera.

"Ja sam puno napravio za Varaždin 1991. godine. No, nisam tada vidio Čehoka okolo. A da sam ga i vidio sigurno bi ga zamijenio sa četnikom," rekao je Čačić u dijelu kada je govorio o oslobađanju Varaždina i protjerivanju JNA iz grada.

Čačić je dalje u svom govoru Čehoka optužio za protuzakonite radnje na položaju gradonačelnika, rekao je da postoje prijave protiv Čehoka USKOKU te da će, kako je kazao, i sam nakon izbora formirati istražna povjerenstva u Varaždinu koja će razotkriti sve nezakonite radnje.

Saborski zastupnik SDP-a iz Varaždinske županije Mario Habek poručio je da nakon pobjede na lokalnim izborima slijedi pobjeda na parlamentarnim te da će koalicija SDP-HNS preuzeti odgovornost za vođenje zemlje.

Zajednički kandidat za župana Predrag Štromar najavio je povratak na vlast te nastavak provođenja uspješnih projekata koje su započeli dolaskom na vlast 2005. godine.

Na skupu je predstavljena i lista HNS-SDP za varaždinsko Gradsko vijeće te zajednički kandidat za gradonačelnika Goran Habuš.