KRUNA USPJEŠNE SURADNJE

Ujedinile se Akcija mladih i Hrvatska stranka mladih

17.04.2009 u 17:59

Bionic
Reading

Akcija mladih (AM) i Hrvatska stranka mladih (HSM) potpisale su Ugovor o ujedinjenju te predstavile zajednički program i planove nove, ujedinjene političke organizacije mladih

Hrvatska stranka mladih već nekoliko godina djeluje na hrvatskoj političkoj sceni sa zapaženim rezultatima, kao što je osmo mjesto na prethodnim parlamentarnim izborima, tj. kao druga najjača izvanparlamentarna stranka, rekao je na konferenciji za novinare glavni tajnik HSM-a Mario Lozić.

Akcija mladih polučila je uspjeh na prošlim lokalnim izborima te posljednje četiri godine ima nekoliko vijećnika u općinama u Istri i Primorju. Dopredsjednik AM-a Darko Krnić istaknuo je da HSM i AM imaju iste ciljeve, a to je stvaranje perspektive te bolje sadašnjosti i budućnosti za mlade ljude u Republici Hrvatskoj.

Dopredsjednik HSM-a Vladimir Sever također je naglasio da hrvatskom društvu političku perspektivu može donijeti prvenstveno zajedništvo novih, mladih ljudi, spremnih uhvatiti se u koštac sa svim nedaćama današnjeg doba. Zato su ove dvije političke organizacije mladih odlučile stvoriti jednu snažnu ujedinjenu stranku mladih koja će biti bolja alternativa i izazov današnjim političkim snagama u Hrvatskoj te će na predstojećim lokalnim izborima izaći kao jedna stranka, pod imenom Akcija mladih (AM).

Dopredsjednik AM-a Vojmir Sablić naglasio je da AM i HSM već duže vremena uspješno surađuju na području grada Zagreba te stvaraju mrežu mladih i poštenih građana koji žele pozitivne promjene i u gradu Zagrebu i u RH.