Lokalni izbori 2009 KOALICIJA HDZ-HSS-HSLS-SDA

Fotelje u Sisku razdijeljene prije izbora

  • Autor: tportal.hr
  • 9.4.2009 8:03:40
  • 8.4.2009 22:38:22

Sisačka koalicija HDZ, HSS, HSLS i SDA radi ražanj dok je zec u šumi. Naime, prije lokalnih izbora podijelili su si međusobno fotelje gradskih poduzeća

Direktor Centra za kulturu bit će iz SDA, Vodoopskrbe iz HSLS-a, Dječjeg vrtića Sisak Novi, Gradske tržnice i Gospodarenja otpadom iz HSS-a, a sva ostala trgovačka društva i ustanove pripast će HDZ-u.

Između koalicijskih stranaka podijeljeni su i nadzorni odbori trgovačkih društava i upravna vijeća u vlasništvu grada. Nešto je ostavljeno i za HSU, koji je također potpisao sporazum, jer se očito računalo da će pristati na podjelu.

Sudeći prema sporazumu, vlast je očito unaprijed podijeljena i na građanima je samo da izađu i glasuju kako bi se zacrtana stranačka matematika ostvarila, a gradski proračun prelio na raspolaganje pobjednicima.

'Imamo najgoru moguću mješavinu izravnih izbora i stranačkih lista, kakva u Europi postoji samo u Bugarskoj i ovakva trgovina je posljedica posve krivo postavljenog sustava', kaže za Večernji list analitičar Žarko Puhovski koji se uopće ne čudi ovakvim konstrukcijama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još