STRANAČKA PREPORUKA

HSLS: Lokalne koalicije po uzoru na nacionalne

06.04.2009 u 15:41

Bionic
Reading

O skorašnjim lokalnim izborima te o HSLS-ovim antirecesijskim mjerama danas su na konferenciji za novinare u Dubrovniku govorili predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič i savjetnik HSLS-a za gospodarstvo Davor Štern

DUBROVNIK - Osvrćući se na moguću izbornu suradnju HSLS-a s drugim strankama Đurđa Adlešič je rekla kako je preporuka stranke da se u županijama, gradovima i općinama ide u koaliciju sa strankama s kojima je HSLS u koaliciji i na državnoj razini.

Ocijenila je kako se na taj način izbori neće ponavljati, odnosno da neće biti drugog kruga, što bi izazvalo dodatne troškove.

Napomenula je kako postoji mogućnost da u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu Dubrovniku HSLS ne bude u istoj koaliciji, jer, kazala je, ovo su lokalni izbori na kojima se vodi komunalna, a ne visoka politika.

Osvrćući se na Vladine antirecesijske mjere Davor Štern je kazao kako je Vlada RH prihvatila neke od prijedloga HSLS-a te također predložio još jednu mjeru a to je uvođenje godišnjeg poreza na sekundarnu imovinu.