PRAVDANJE IMOVINSKOG CENZUSA

Bandić opet plaćenim oglasom objašnjava istinu

04.12.2010 u 18:31

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik potpisao je plaćeni oglas u dnevnim novinama u kojem objašnjava svoj prijedlog zagrebačkog proračuna za iduću godinu koji će se uskoro naći na dnevnom redu Skupštine

U subotnjim izdanjima nekoliko dnevnih novina u Hrvatskoj preko cijele stranice objavljen je oglas gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, što je još jedan u nizu Bandićevih plaćenih plasmana pravovjernih informacija. Dosad je već objavljivao oglase o transparentnom poslovanju Zagrebačkog holdinga, o razlogu poskupljenja vode, protiv neobjektivnih novinara.

Naslovljen 'Informacija o subvencijama, participacijama i novčanim pomoćima u prijedlogu proračuna Grada Zagreba za 2011.', najnoviji oglas donosi gradonačelnikovo pojašnjenje prijedloga proračuna. Pisan u prvom licu i adresiran na 'Drage Zagrepčane i Zagrepčanke', oglas informira o 'zadržavanju i eventualnim promjenama koje se tiču pojedinih beneficija'.

Pojednostavljeno, Bandić razlaže svoj prijedlog imovinskog cenzusa prema kojem beneficije ostaju Zagrepčanima s prihodima do 1.700 kuna po članu obitelji te pojašnjava ostale razrede ustrojene po principu 'tko ima najviše, plaćat će najviše'.

Podsjetimo, na nedavnoj raspravi oko prijedloga proračuna na sjednici Skupštine Grada predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić je uz riječi 'Make it or leave it! Se razmemo?' od Bandića zatražio jasnu analizu prijedloga proračuna o kojem će uskoro raspravljati Skupština Grada.

Na svoj prijedlog Bandić je već dobio 'packe' skupštinara, a među njima bila je i ona Igora Rađenovića (SDP), koji je kritizirao gradonačelnikovu ideju o cenzusu kazavši da on ne bi smio biti glavni kriterij u zemlji u kojoj 30 posto prihoda dolazi od sive ekonomije.
 
Skupština na kojoj će proračun, zajedno sa stavkama o subvencijama, patricipacijama i novčanim pomoćima, pasti ili proći održat će se u drugoj polovini mjeseca, a sudeći prema zaključnom pasusu Bandićeva oglasa, ni on nije siguran u njen konačan ishod.

U oglasu, naime, kaže 'želim podijeliti optimizam da će ovaj Prijedlog u drugom čitanju, uz dodatna poboljšanja, naročito u optimizaciji socijalne pravednosti, poduprijeti i većina gradskih zastupnika'.