VREMENSKE NEPOGODE

Zbog krupe prometne nezgode na Dalmatini

26.11.2010 u 19:07

Bionic
Reading

Jako nevrijeme praćeno jakom dugotrajnom kišom, grmljavinom, snijegom na brdima, u petak je poslijepodne oko 17 sati zahvatilo Dalmatinsku zagoru

Tuča je padala više od pola sata te usporila promet na svim prometnicama, posebice na dionici autoceste od Vrpolja do Šestanovca. Na toj se dionici, kod tunela Dubrava, jedno vozilo i prevrnulo, a nakon toga je došlo i do lančanog sudara u kojem su dvije osobe teško ozlijeđene. Na mjesto nezgode izašle su zimske ekipe iz Splita, Kaštela, Trogira i Šibenika te su unesrećenima pružile hitnu pomoć.

Inače, na svim cestama u dalmatinskom zaobalju je ograničena brzina vožnje 40 kilometara na sat zbog jakog nevremena koje još traje, pa se vozači mole na maksimalni oprez, baš kao i na državnim cestama u Vrlici i Kamenskom gdje pada snijeg. Na dodatni oprez se također upozoravaju i vozači koji putuju brzom cestom Solin - Klis jer je i ona bila na jakom udaru krupe, gdje na rotoru na ulazu u Split došlo do izlijetanja jednog vozila s kolnika gdje je usporeni promet regulira policija.

Doznajemo Iz Županijskih cesta Split da su na teren upućene i prve interventne ekipe na područje Dalmatinske zagore, gdje je također pala jaka krupa. Prema posljednjim informacijama s terena jaka krupa je oko 18 sati ponovo padala na autocesti od Dugopolja prema Šestanovcu gdje se stvara i led na kolniku. Zbog nevremena su neka mjesta u primorskim i zagorskim mjestima, poput solinskog, kaštelanskog i trogirskog područja, ostala bez električne energije.