USKRAĆENA PRAVA

'Vladajući podcjenjuju i vrijeđaju umirovljenike'

22.11.2010 u 18:16

Bionic
Reading

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) reagirala je danas na vladinu odluku o osnutku Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe od petka te je ocijenila da će, prema prijedlogu, u tom vijeću, osim ljudi iz raznih ministarstava, sjediti još 'nekoliko njih iz HDZ-ovih satelitskih stranaka', a nema nijedne osobe iz HSU-a kao jedine hrvatske parlamentarne umirovljeničke stranke

U priopćenju HSU-a, koje je potpisao njegov predsjednik Silvano Hrelja, navodi se da bi u tom vijeću trebalo biti 'pet predstavnika vlade, dva predstavnika jedne marginalne umirovljeničke strančice, čija je jedina svrha podupiranje vladinih rješenja i onda kada idu na štetu umirovljenika, te predstavnici umirovljeničkog sindikata i jedne udruge koji također politički podupiru Blok 'Umirovljenici zajedno''.

Ocjenjujući kako se vlada 'toliko brine o umirovljenicima da ne zna pobrojiti ni nazive umirovljeničkih stranaka ni sindikata', HSU ističe da se u odluci spominje Stranka umirovljenika Hrvatske koja uopće ne postoji, te da je pogrešno napisan naziv umirovljeničkoga sindikata pa - umjesto Sindikata umirovljenika Hrvatske - stoji Hrvatski sindikat umirovljenika.

Također, među imenovanima se spominje i Stranka umirovljenika i Blok 'Umirovljenici zajedno' iako je Stranka umirovljenika dio tog bloka.

'Pokazivanjem tolike količine temeljnog neznanja i drskog strančarenja, vladajući ne samo da podcjenjuju, nego i vrijeđaju umirovljene građane u Hrvatskoj. Problemi umirovljenika u Hrvatskoj neće se riješiti stvaranjem još jednoga nepotrebnog tijela čiji su članovi isključivo poslušnici vladajuće stranke.

Stoga HSU kao jedina parlamentarna i relevantna umirovljenička stranka izražava zgražanje nad besramnim pokušajima ove vlade da stvori privid postojanja umirovljenika koji podupiru njezin nerad i neznanje", ističe se u priopćenju.