REAKCIJE NA TADIĆEV POSJET

Vukovarske majke nisu okrenule leđa Borisu Tadiću

09.11.2010 u 13:15

Bionic
Reading

Udruga Vukovarske majke osudila je okretanje leđa srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću na Ovčari, što je učinilo 20-ak prosvjednika za njegova nedavna posjeta, navodeći kako njihovi članovi nemaju veze s tim činom

Tadića su, naime, na Ovčari dočekali članovi obitelji i suborci ubijenih na Ovčari, ali i žene iz Vukovara, Sotina i Lovasa te hrvatski branitelji i invalidi rata koji su nosili transparente 'Cijeli Vukovar je Ovčara' i poručivali, poput Vukovarke Vilme Vidović, kako je Tadićev posjet – 'nasilje'.


'Vukovarske majke ograđuju se od postupaka pojedinaca koji su okretanjem leđa na Ovčari protestirale protiv dolaska Borisa Tadića u Vukovar. U nekim su novinskim člancima Vilmu Vidović proglasili predsjednicom naše udruge. Vilma Vidović nije niti član, a kamoli predsjednica udruge Vukovarske majke, kao što to nisu ni Damir Jašarević ili Fanika Janko, koji su organizirali spomenuti skup na Ovčari', upozorila je Manda Patko, predsjednika Udruge Vukovarske majke.

Iz te su udruge, koja okuplja roditelje poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, podsjetili kako su oni podržali dolazak srbijanskog predsjednika u Vukovar te da su njihovi predstavnici sudjelovali u službenom susretu članova obitelji žrtava s Borisom Tadićem.

'Stav je Vukovarskih majki jasan: samo kroz razgovore obitelji mogu doći do istine o sudbinama svojih najmilijih i svaki korak u tom pravcu ćemo podržati. Dolazak Borisa Tadića u Vukovar smo pozdravili upravo kao korak prema rješenju pitanja nestalih osoba i priznanju zločina počinjenih od strane Srbije na Ovčari, u Vukovaru i na području cijele Hrvatske. Okretanjem leđa se ne traži istina, nego se zatvaraju vrata prema istini', poručila je Manda Patko, zaključujući kako su obitelji žrtava 'civiliziranim, uljuđenim i dostojanstvenim nastupom iznijeli sve probleme vezane uz zemlju kojoj je Boris Tadić predsjednik'.