POGLEDAJTE CJENIK POLICAJACA

Krunoslav Borovec besplatno glumi u spotovima

22.10.2010 u 15:58

Bionic
Reading

'Poznati reper Marin Ivanović stoka uhićen je danas u Zagrebu zbog ubojstva mikrofona', izgovorio je zaštitni znak policije i glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec u spotu spomenutog repera. Osim Borovca, u spotu sudjeluju i pripadnici specijalne policije naoružani do zuba, i to za nula kuna

Borovec nam je priznao da ovakvi istupi nisu baš uobičajeni, no da policija podržava sve što ima zdravu osnovu, što potiče kulturu i umjetnost. 'Uostalom, zašto ne pomoći mladom čovjeku?' pita se glasnogovornik MUP-a.

Policajci već od 43 kuna po satu

Cijena sata angažiranja policijskog službenika:

a) temeljna policija 43 kn/h
b) interventna policija 55 kn/h
c) specijalna policija 59 kn/h
d) kriminalistička policija 52 kn/h

Cijena korištenja policijskih vozila:

osobno vozilo 80 posto od litre goriva kn/km, autobus 250 posto od litre goriva kn/km, interventno vozilo 150 posto od litre goriva kn/km, motocikl 50 posto od litre goriva kn/km.

Građani mogu unajmiti i patrolna plovila. Cijena je od 1.200 do tri tisuće kuna po satu. No u tom se slučaju mora unajmiti i posada: zapovjednika ophodnog broda košta 75 kn/h, upravitelja stroja 72 kn/h a mornar 43 kn/h.

Policijski helikopter može se pak unajmiti po cijeni od tri do 20 tisuća kuna po satu

Objasnio je Borovec i kako je došlo do suradnje. Naime, osobe iz Stokinog tima tražile su sastanak s njim. 'Nakon što su mi prezentirali ideju te rekli da je pjesma o Zagrebu, ja sam rekao OK', pojasnio je Borovec koji je o svom angažmanu obavijestio svog šefa ministra Tomislava Karamarka. Kaže da on uvijek primi u svom uredu sve one koji se žele sastati s njim te da će uvijek podržati sve one koji 'rade nešto dobro i pozitivno'.

Na pitanje zašto je u konačnici pristao na sudjelovanje u spotu, Borovec odgovara: 'Cilj nam je popraviti imidž policije u javnosti i među mladima na način da se pokažemo u nekoj neformalnoj priči.'

U spotu se osim Borovca pojavljuju i pripadnici specijalne policije koji naoružani dugim cijevima u pancirnim prslucima iskaču iz automobila. I oni su, poput Borovca, svoje uloge odigrali besplatno. Glasnogovornik nam pojašnjava da je njegovo snimanje trajalo deset minuta, dok specijalci nisu potrošili više od dvadesetak minuta.

'Spot je snimljen u vrijeme njihovih redovnih aktivnosti u njihovoj bazi. Mi to možemo naplatiti ako angažman zahtijeva dodatna sredstva i dodatno vrijeme', rekao je Borovec i dodao da svatko može zatražiti angažman specijalaca. A taj je angažman besplatan ako vam trebaju na pola sata i ako se to događa u njihovoj bazi i ne ometa život i rad policije. Veći angažmani se naplaćuju i zapovjedništvo policije s naručiteljem potpisuje ugovor.

Borovec nam je otkrio da se mjesečno realizira nekoliko takvih ugovora. Uglavnom je riječ o angažiranju policajaca u predstavama, unajmljivanju policijskih uniformi ili pak vozila.

Angažiranje jednog od najpopularnijih glasnogovornika, koji je prije nekoliko godina bio izabran za hrvatsku gay ikonu, a prošle je godine dobio nagradu za komunikatora godine, očito je besplatno, no za sve ostalo postoji cjenik. Cijene se kreću od 43 kune po satu za temeljnog policajca do 59 kuna za pripadnika specijalne policije.