MILANOVIĆ JASAN:

'Ne želimo imati posla sa Sanaderom ni s HDZ-om'

14.10.2010 u 15:47

Bionic
Reading

'SDP ne želi imati posla ni sa Sanaderom ni s HDZ-om', rekao je predsjednik te oporbene stranke Zoran Milanović reagirajući na aktiviranje zastupničkog mandata u Saboru bivšeg premijera Ive Sanadera

Milanović je rekao da ne zna zašto se Sanader vraća u Sabor, ali da je to njegovo pravo. Nismo sigurni, smatra prvi SDP-ovac, da Sanader tamo ima bilo kakvog realnog posla.

'Ova Vlada je iscrpila svoje potencijale, ako ih je ikada imala. Zemlja je talac unutarnjih sukoba u HDZ-u. To mora prestati', smatra Milanović. Zbog takvog stanja u državi u SDP-u su odlučili da će tražiti u Saboru glasanje o nepovjerenju ovoj Vladi. Tu odluku su donijeli u srijedu navečer na sjednici Predsjedništva stranke, ali prije konačne odluke o tome će još razgovarati sa svojim partnerima. Na novinarsko pitanje je li o izglasavanju nepovjerenja Vladi razgovarao s Miloradom Pupovcem, Milanović je rekao da nije.

'Ovo što se danas dogodilo za nas je iznenađenje i vidim da u HDZ-u neki već žele zloupotrijebiti tu činjenicu, ali ni s HDZ-om niti sa Sanaderom ne želimo nikakve kontakte ni dogovore ni danas, ni jučer, ni sutra', poručio je predsjednik SDP-a.

Upitan da komentira hipotetsku situaciju u kojoj Sanader okuplja pet odbjeglih HDZ-ovaca u Saboru i traži izglasavanje nepovjerenja Vladi, Milanović odgovara: 'Bili bismo najsretniji da ga nema u Saboru.'

'Važnije je kako će se postaviti oni koji daju formalnu podršku Vladi, a to su HSS i manjine, jer ovo nije uobičajeni ugovorni odnos, kako je rekao predsjednik jedne stranke, da njih veže ugovor. Ovo nije ugovor o ogrjevu za zimu, ovo je ugovor koji jako utječe na sudbinu Hrvatske, a oni koji produžuju ovu agoniju, ovaj košmar u kojem se nalazimo, preuzimaju odgovornost i neodgovornost za situaciju. Ovo je poruka njima koliko i HDZ-u: mislim da je najbolje da ova Vlada odstupi, i to odmah', poručio je Milanović.