VEĆ IMA KUPCE?

Kvadrat stana kod Hota osam i pol tisuća eura

14.10.2010 u 14:35

Bionic
Reading

Tomo Horvatinčić, čiji je projekt Cvjetni pod povećalom javnosti i medija od samog početka, slavodobitno je u četvrtak novinarima pokazao svoj trgovačko-stambeni centar u samoj zagrebačkoj jezgri i otkrio zanimljive pojedinosti

Iako su cijene stambenih kvadrata u posljednjih godinu dana u silaznoj putanji, kvadrati stana u Horvatinčićevom Cvjetnom postići će rekordnu cijenu od pet do čak osam i pol tisuća eura. U prodaji će biti 46 stanova veličine od 65 do 230 kvadrata, a u zgradi u Varšavskoj 6, koju je Horvatinčić nedavno u cijelosti otkupio, na svakoj će etaži biti jedan stan.

No one najdubljeg džepa zasigurno će privući pet kuća od 300 do 500 kvadrata s vrtom iste kvadrature na samom vrhu centra Cvjetno, s pogledom na Preradovićev trg. Cijena, 'prava sitnica' - od pet do osam i pol tisuća eura po kvadratu. Tomo Horvatinčić rekao je da su mu se već javili zainteresirani za kupnju stanova. Naveo je da će vile na vrhu Cvjetnog biti kao 'da živite u Samoboru, a ne u centru grada'. Na naše pitanje planira li se on preseliti u jedan od svojih stanova, Horvatinčić je odgovorio da ipak ostaje u Samoboru.

'Opraštam svima'

Horvatinčić si je danas, euforičan zbog završetka betonskih radova na Cvjetnom, dodijelio mesijansku ulogu, pa je naglasio da oprašta svima, a posebice aktivistima, koje je nazvao prijateljima, zbog kojih gradnja u Varšavskoj kasni mjesecima.

'Malo smo smirili more. Sve što želim sebi, neka bude i njima. Svima je oprošteno', rekao je Horvatinčić i dodao kako se nada kavi s aktivistima kada cijeli projekt završi. Na krilima euforije čak je istaknuo da bi bio 'sretan kada bi svi projekti bili kontrolirani od strane medija i civilnih udruga, kao što je bio Cvjetni'.

Novih blokada radova se ne boji. Ipak u džepu ima sve pravomoćne dozvole i za Varšavsku i za Cvjetni, a nadležne institucije su žalbe građana i udruga odbacile.

Otvorenje u proljeće

Projekt koji je u svojoj konačnici težak 108 milijuna eura trebao bi biti gotov do 15. ožujka sljedeće godine, dok bi radovi u Varšavskoj trebali biti gotovi do Božića. 'Imamo 180 dana i noći da završimo projekt', istaknuo je Horvatinčić i dodao kako je postignut velik uspjeh s obzirom da je na području na kojem je izgrađen Cvjetni bio 'štakornjak'.

Kaže da će njegov centar biti od javnog interesa, zbog javne garaže i šetnice koja će biti otvorena 24 sata na dan, za razliku od zgrada koje je Horvatinčić opisao kao 'štakornjak'. 'Prije godinu dana ovdje je bilo kino Zagreb koje nije bilo posjećeno, niti je radila tiskara koju smo srušili. Sve je bilo u derutnom stanju, a mi smo stvorili novu vrijednost', istaknuo je Horvatinčić.

Planira prolaz na Gundulićevu i Ilicu

Iako se projekt prvobitno trebao zvati Cvjetni prolaz jer je trebao povezivati Preradovićev trg i Gundulićevu ulicu, od tog je imena ostao samo Cvjetni. Naime, Horvatinčić nije uspio otkupiti zgradu Stomatološkog fakulteta, no i dalje ne odustaje. 'Stomatološki fakultet sele već 40 godina. Nadam se kako će se to dogoditi kroz godinu dana. Mi ćemo se javiti na natječaj', potvrdio je Horvatinčić, čiji apetiti tu ne staju. Naime planira i otkup zgrade u Ilici, kako bi Cvjetni imao izlaz i na tu ulicu. 'Bilo bi lijepo da se to ostvari kroz tri do pet godina', rekao je poduzetnik.