Hrvatska ZAKAZAO KAJMAK

Primorac predložio smjenu šefa prosvjetne inspekcije

Ministar Dragan Primorac predložio je Vladi razrješenje Marijana Kajmaka s dužnosti ravnatelja Uprave prosvjetne inspekcije pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, potvrđeno je večeras iz Ministarstva

ZAGREB - Iz Udruge za borbu protiv kriminala i korupcije "Zviždač" u večerašnjem priopćenju pozdravili su tu odluku, ističući kako su upravo oni upozorili Ministarstvo na četiri afere u kojima je inspekcija zakazala, a prethodile su odluci Ministarstva.

Riječ je o otkrivanju 600 neregularnih diploma splitskog Pučkog otvorenog učilišta, slučaju u dugoreškoj Srednjoj školi, u kojoj je ravnatelj potpisivao fiktivne ugovore o radu, o sklapanju štetnih ugovora u Đačkom domu u Zadru, te o fizičkim prijetnjama i prisiljavanju na primanje mita u Osnovnoj školi Turanj, navode iz udruge "Zviždač". Dodaju da je u svim tim slučajevima nadležna prosvjetna inspekcija zakazala.

"Za rad prosvjetne inspekcije odgovoran je prvenstveno njezin ravnatelj, pa ovu smjenu smatramo opravdanom i potrebnom. Vjerujemo da ministru Primorcu nije bilo lako, ali povukao je potez bez kompromisa", komentirala je odluku o Kajmakovoj smjeni predsjednica udruge "Zviždač" Vesna Balenović.

Vesna Balenović i ministar Dragan Primorac potpisali su 30. srpnja 2008. Deklaraciju o suradnji i poticanju javnosti rada. Na osnovi te deklaracije udruzi je omogućen potpun pristup informacijama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još