KREDITI POJEDU PLAĆU

Istarski župan preživljava na srdelicama

03.10.2010 u 19:12

Bionic
Reading

'Jakovčić ima stav! Neke sam stvari vidio i imam svoj stav! Volim da u umjetnosti bude malo zanata. I zato mi se nije sviđalo banaliziranje manifestacije koja ima polustoljetnu tradiciju. Zar nije sprdanje Isus s Hajdukovim srcem i skidanje na Gotovčevom grobu?!', izjavio je Ivan Jakovčić u emisiji Nedjeljom u dva na pitanje zašto se sukobio s umjetnicima na otvorenju manifestacije Porečki annale

U uvodnom dijelu emisije urednika i voditelja Aleksandra Stankovića zanimalo je smatra li njegov gost da su u predsjedništvu HDZ-a znali za odluke vezane uz brojne aktualne korupcijske afere.

'Da, znali su, no ne želim unaprijed bilo koga osuđivati. Podržat ću svaki potez vlasti koji rješava problem korupcije. Oni imaju najviše informacija o tome i neka to rješavaju', odgovorio je Jakovčić.

Hoće li Ivo Sanader završiti kao brojni drugi iz tih afera?

'To ne znam, ali znam da najviše zna i dobro je da se vratio u zemlju kako bi dao neke odgovore'.

Na Stankovićev komentar da se i ime istarskog župana povezuje s aferama, odnosno je li zlorabio političku funkciju za sumnjive poslove, Jakovčić je odgovorio:

'Da, povezuju me, ali mene nitko nije zvao na razgovore. Medijska je korupcija evidentna. Trpio sam ta prozivanja po medijima nekoliko godina, no sada je postalo previše ozbiljno, previše je lažnih informacija. Rekao sam dosta i sam se pozvao na razgovore'.

Dobro, koja je vaša uloga u svim tim aferama?

'Moja je uloga da se one raščiste'!, otpovrnuo je Jakovčić.

Na komentar da mu neki iz koalicije zamjeraju ljetne performanse, Jakovčić je odgovorio kako se svatko izražava na svoj način.

'Netko je ovoga ljeta primijetio da sam stalno u kratkim hlačama. Da, i to mi paše! A nitko to nije vidio svih proteklih godina', rekao je istarski župan.

Jakovčić je objasnio i stanje svoje imovinske kartice: 'Imam lijepu kuću u Poreču, koju sam sredio novcem od prodaje roditeljskog stana. Novac za kupnju nekretnina u Sv. Juraju stekao sam privatnim poduzetništvom. Trenutačno imam plaću 16.000 kuna. Na pitanje kako preživljava sa šest tisuća kuna, jer mu deset tisuća odlazi za kredit, Jakovčić je rekao kako 'jede puno srdelica, koje su jako jeftine'.