RIJEČKI HDZ-OVCI

'Hobotnica je najprodavanija na riječkoj tržnici'

20.09.2010 u 16:41

Bionic
Reading

Saborski zastupnici HDZ-a Gari Cappelli i Anton Mance sa suradnicima sazvali su danas konferenciju za novinare kako bi građanima, kako je rečeno, 'u navodnom sivilu predstavili bitne i pozitivne stvari kojih itekako ima', ali i kako bi očito odgovorili SDP-ovcima, koji su konferenciju za novinare održali dva sata ranije

'Ovih dana se govori o razlici između SDP-a i HDZ-a. Razlike u vođenju politike među strankama sigurno ima, a to je nulta stopa tolerancije prema korupciji i kriminalu. Kako to radi SDP, imali smo priliku vidjeti na slučaju Tržnica, da ne govorimo dalje o Viktoru Lencu i sličnim stvarima', rekao je Gari Cappelli te dodao da primjećuje da je hobotnica na riječkoj tržnici najprodavaniji artikl.

'Turistička sezona je prošla sjajno, imala je sjajne rezultate koje je predsjednica Vlade već iznijela', kazao je Cappelli i pohvalio se da je na prijedlog HDZ-a Sabor donio odluku o Zakonu o turističkom zemljištu koji će zbog najma donijeti oko milijardu kuna godišnje. Dodao je da će se u nautičkom turizmu, zbog uvođenja vinjeta, uštedjeti oko 650.000 kuna, a uskoro će biti riješen i natječaj za vojne objekte, koji će dati nove prihode.

Gradski vijećnik HDZ-a Rijeka Hrvoje Burić podsjetio je gradonačelnika Vojka Obersnela i njegovog zamjenika Željka Jovanovića da je na revizorskom izvješću za 2009. godinu prikazana razlika između manjka prihoda nad rashodima od 48 milijuna kuna.

'Ukupan manjak za 2009. je 52,8 milijuna kuna, nepodmirenih obveza je bilo 33 milijuna, a sklopljenim ugovorom s Poslovnom bankom krajem te godine, Grad Rijeka se zadužio za novih 30 milijuna kuna i za taj iznos platio kamatu od 1,704 milijuna kuna', iznio je Burić.

Burić ističe da je Grad Rijeka ponašanje preslikao i u 2010. godini te je u Poslovnoj banci digao novi kredit na 45 milijuna kuna. Predlaže rješenje ako žele povećati prihode, da raskinu ugovor s tvrtkom Tržnice koja godišnje ostvari neto dobit od pet milijuna kuna.

Osvrnuo se i na trojac Linić-Jovanović-Denona koji zastupa građane u Saboru te ga pozvao da iskoristi, kako je rekao, svoj skromni mali utjecaj u SDP-u te da spriječi ugrožavanje proračuna za 2010. godinu, s obzirom da u 2009. nisu ništa učinili.