POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA

Nema osnova za postupak protiv Čačića

05.02.2009 u 16:31

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je danas da nema temelja za otvaranje postupka po anonimnoj prijavi protiv bivšeg varaždinskog župana, HNS-ovca Radimira Čačića, jer Čačić već više od šest mjeseci nije dužnosnik

Ministru poljoprivrede Božidaru Pankretiću članovi Povjerenstva su poručili da njegov brat može nastaviti ostvarivati poticaje kao poljoprivrednik.
Smatraju, naime, da bi bilo nelogično da se ministrovu bratu samo zbog srodstva s ministrom zabranjuje primanje poticaja koje poljoprivrednici ostvaruju po grlu stoke.

Drugačije bi, kažu, bilo kad bi se za državni novac natjecao s drugim poljoprivrednicima.
Na pitanje može li sam ministar biti vlasnikom poljoprivrednog gospodarstva i dobivati poticaje Povjerenstvo je zatražilo da im se objasni o kojem se konkretno slučaju radi.

Tek kad ministar obrazloži svoje pitanje, Povjerenstvo će dati tumačenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa.
HDZ-ovu zastupniku Draganu Kovačeviću Povjerenstvo je, pak, odgovorilo da kao redoviti profesor na osječkom Prehrambeno biotehnološkom fakultetu sa svojim znanstvenim novacima može konkurirati na natječajima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

'Zakon dužnosnicima ne zabranjuje znanstveni rad. Dapače, znanstveni rad je poželjan', poručio je kolegi HDZ-ovac Emil Tomljanović.