SREĆA U ZAJEDNICI

Vukovarski HDZ zadovoljan padom popularnosti

02.09.2010 u 13:56

Bionic
Reading

HDZ je zadovoljan time kako gradonačelnik Željko Sabo vodi grad, jer radi kako jedino zna. Zadovoljni smo i podatkom da mu je, po anketama koje smo proveli, popularnost pala na 30 posto

Dvosmisleno je to u četvrtak poručio HDZ-ov povjerenik za Vukovar, Marinko Beljo, komentirajući dosadašnji rad vukovarskog gradonačelnika. Po Beljinom mišljenju, 'Sabo pretvara Vukovar u grad prosjaka i grad socijalni slučaj', što se nikome u HDZ-u ne sviđa.

'Jasno je da smo, zapravo, zadovoljni s političke strane što mu popularnost opada. HDZ ga nikad nije ni podupirao, ali je bitno da mu i kod građana koji nisu naši članovi ili koji su glasali za njega popularnost svakim danom pada', rekao je Beljo.

Iz HDZ-a su najavili pokretanje inicijative u Gradskom vijeću da se gradonačelniku sreže plaća, jer smatraju da ne radi dovoljno za primanja koja ima. Ponovno su otvorili mogućnost prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma na kojemu bi Vukovarci izrekli svoje mišljenje o Sabi.

Prethodno su za 28. rujna najavili održavanje izbora za nove čelne ljude HDZ-a u Vukovaru, jer je stranačka podružnica u tom gradu raspuštena prije mjesec i pol dana. Razlog raspuštanja bili su, među ostalim, loši rezultati na lokalnim izborima i gubitak pozicije gradonačelnika. Do novih izbora vukovarski HDZ vodi povjerenstvo kojemu je na čelu Marinko Beljo.

U Gradskom vijeću Vukovara HDZ ima 11 predstavnika i u koaliciji s dvojicom vijećnika HSP-a dr. Ante Starčević te potporu trojca iz SDSS-a donedavno je imao većinu. Prvo su im leđa okrenuli SDSS-ovci, a potom i starčevićevci, najavljujući da će glasati 'po savjesti', pa je situacija uoči iduće sjednice poprilično neizvjesna.

SDP-ovih 13 vijećnika dosad je bilo u oporbi. Iz HDZ-a su poručili da vjeruju u nastavak potpore dosadašnjih partnera.