Hrvatska OLAKŠANJE OD 15 LIPA

Jeftiniji benzin na Ininim crpkama

Cijene motornih benzina na Ininim benzinskim crpkama od ponoći su snižene za 1,6 do 1,8 posto, dok će se dizelska goriva i u idućih 15 dana prodavati po dosadašnjim cijenama.

Prema cjeniku objavljenom na Ininim internetskim stranicama, benzin euro V kvalitete, eurosuper BS 95 i super plus 98 jeftiniji su za 15 lipa odnosno 1,8 posto i stoje 8,17 kuna po litri (do sada 8,32 kune po litri), a super 95 jeftiniji je za 13 lipa po litri i prodaje se po osam kuna (do sada 8,13 kuna po litri).

Cijene dizelskih goriva ostale su iste - dizelsko gorivo euro V kvalitete, eurodizel BS stoji 7,91 kunu po litri, dizel 7,71 kunu po litri, loživo ulje ekstra lako prodaje se i sljedeća dva tjedna za 5,20 kuna, a plavi dizel za 4,77 kune po litri.

Cijene naftnih derivata korigiraju se svakih 15 dana na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena tri posto.

Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još