SLIJEDE PRIJAVE

Pronađeni napadači na ekipu HRT-a

07.08.2010 u 15:25

Bionic
Reading

Policija je identificirala dvije osobe koje su napale ekipu Hrvatske radiotelevizije, koja je u Čavoglavama pratila proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, i tri osobe koje su na tom skupu nosile ustaška obilježja. Protiv dvojice napadača policija će podnijeti kaznenu i prekršajnu prijavu

Šibensko-kninska policijska uprava priopćila je danas da će podnijeti kaznenu prijavu protiv 24-godišnjaka iz Vukovara te prekršajnu prijavu protiv 28-godišnjaka iz Dugopolja koji su sudjelovali u napadu na ekipu HTV-a tijekom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Čavoglavama.

'Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak iz Vukovara počinio kazneno djelo prijetnje na štetu novinara HRT-a te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava općinskom državnom odvjetništu u Kninu.

Protiv 28-godišnjaka iz Dugopolja će Prekršajnom sudu u Kninu biti podnesen optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz čl.6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu novinara HRT-a', stoji u priopćenju PU šibensko-kninske.

Policija ističe da i dalje radi na identifikaciji napadača na novinare i počinitelja drugih kažnjivih radnji tijekom skupa u Čavoglavama.

OGRANIZATORI: 'HTV-ovi NOVINARI SU PROVOCIRALI'

Organizatori proslave u Čavoglavama optužili su HTV-ovu televizijsku ekipu da je isprovocirala incident na proslavi, tijekom kojega je nekoliko posjetitelja vrijeđalo, prijetilo i kamenjem gađalo HTV-ova snimatelja.

'Ti novinari HTV-a, za razliku od ostalih, nisu se akreditirali, nisu se obratili organizatoru, zatražili izjave, nisu snimali na mjestima gdje se održavao službeni program, već su odmah zašli po ugostiteljskim objektima na periferiji zbivanja, tražeći nekakve kompromitirajuće momente. Kad ih nisu pronašli, potrudili su se sami ih isprovocirati unoseći se ljudima u lice kamerom, iako su zamoljeni od tih posjetitelja da ih ne snimaju', tvrdi se u priopćenju, koje je u ime organizatora skupa u Čavoglavama potpisao fra Ilija Mikulić