Hrvatska IZBORI U ZAGREBU

Kljenak HSP-ov kandidat za gradonačelnika

Zagrebačka Gradska organizacija HSP-a predstavila je danas na stranačkoj konvenciji svoje kandidate za grad Zagreb na lokalnim izborima u svibnju ove godine.

Tako će Goran Bradić biti kandidat na izborima za zagrebačku Gradsku skupštinu, Antun Kljenak, za gradonačelnika te Ivan Tepeš i Siniša Šukunda za dogradonačelnika Zagreba.

Kljenak, po struci kirurg, kritizirao je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da vodi rasipnu, neodgovornu i pseudopopulitičku politiku koja prijeti slomom Zagreba jer su grad i Zagrebački holding zajedno dužni 13 milijuna kuna. Ocijenio je da takvu politiku treba mijenjati jer vodi slomu cijeloga gradskog sustava.

Predsjednik zagrebačkog HSP-a Ivan Friščić rekao je kako Hrvatska stranka prava "više neće primati političke jazavce i lisice koji će prodavati svoje mandate", misleći pritom na nekolicinu bivših članova koji su kao gradski zastupnici istupili iz HSP-a.

HSP-ove kandidate na lokalnim izborima u Zagrebu podupro je i predsjednik stranke Anto Đapić, pohvalivši stranačku gradsku organizaciju da se pomladila i preustrojila.

Takav pomlađeni HSP kao spoj mladosti i iskustva vidio sam i u drugim gradovima u Hrvatskoj, naglasio je Đapić, dodavši da su ti mladi ljudi koji su nedavno pristupili stranci, HSP-ova budućnost.

Predsjednik HSP-a iduće je izbore ocijenio vrlo važnim ispitom za stranke u Hrvatskoj jer je riječ o prvim izborima nakon parlamentarnih.

Po Đapićevu mišljenju u Hrvatskoj vlada dvostranačje. Također smatra da u biti nema razlika između HSP-a i HDZ-a te da se HSP profilira kao treća politička opcija u Hrvatskoj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još