JANDROKOVIĆ O ZAGREBU

'Bandić i SDP samo čuvaju svoje fotelje!'

14.07.2010 u 13:13

Bionic
Reading

Šef zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković je rekao da je sadašnja financijska paraliza grada neizdrživa i, ako se u roku od tri mjeseca situacija ne riješi, zatražio je raspisivanje prijevremenih izbora na konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama u srijedu

'Stanje u Zagrebu je najblaže rečeno loše. Gradonačelnik i vladajuća većina ne komuniciraju među sobom i ne rade na dobrobit grada, a druge strane oni su neraskidivo povezani ne žele izbore i samo čuvaju svoje fotelje', smatra Jandroković. U takvoj situaciji, prema njegovom mišljenju, jedino logično rješenje bi bili izbori.

Njih nije briga, nastavio je on, ni što Holding propada, ni za rupu u proračunu ni što Varšavska stoji raskopana. On smatra da će politička paraliza u kojoj je Zagreb uzrokovati paralizu i ostalih javnih institucija kojima Grad upravlja.

Jandroković je i zapitao gradonačelnika Milana Bandića tko je zaposlio i dao visoke takve plaće djelatnicima Holdinga aludirajući na njegovu izjavu koju je nazvao apsurdnom da tamo radi 30 posto ljudi viška i drugih 30 posto ima prevelike plaće. 'Očito je da postoji kriza upravljanja, a da su se SDP i Bandić međusobno posvađali i optužuju jedni druge', rekao je Jandroković.

Šef zagrebačkog HDZ-a također smatra da se paralela između rada Vlade i upravljanja Zagrebom ne može povlačiti jer, prema njegovim riječima, premijerka povlači teške poteze i rezove dok u SDP-u koji vlada Zagrebom za takvo što nema odlučnosti. 'Agresivni su kada treba napadati Vladu, ali nisu takvi kada nešto konkretno treba napraviti i promijeniti u Zagrebu, gdje vladaju', smatra prvi zagrebački HDZ-ovac.

Također je komentirao paralelu između posljednjih zaduženja na državnoj razini i u Gradu, gdje je, naglasio je, bitno na što će novac biti potrošen. 'Ako će biti potrošen da se prebrodi kriza, onda je to u redu, ali ako će biti iskorišten nizašto i političko preživljavanje, onda to nema smisla', poručio je Jandroković i zatražio žurno restruktuiranje Holdinga.

Na novinarsko pitanje je li u slučaju izbora u Zagrebu spreman odstupiti s ministarske fotelje i posvetiti se u potpunosti Zagrebu – Jandroković je odgovorio da je osobno spreman, ali da se radi o odluci koja će se dogovoriti u vrhu stranke, a neće je on sam donijeti. Jandroković nije odbacio ni moguću koaliciju s Milanom Bandićem u budućnosti iako ne vjeruje u takav rasplet. 'Neću na takvo pitanje odgovoriti ni s da ni s ne jer nije jer to nije realna opcija', rekao je Jandroković.

U utorak je konstituirano i Predsjedništvo Gradskog odbora, no još nisu imenovani potpredsjednici, a Jandroković je najavio da će se Predsjedništvo o tome dogovoriti.