SUKOB PREMIJERKE I GRADONAČELNIKA?

Kosor u Splitu nije dočekao Kerum

03.07.2010 u 14:34

Bionic
Reading

Danas, 3. srpnja, u Gradskoj luci u Splitu predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor svečano je otvorila obnovljeni i produljeni gat Sv. Duje, poznatiji kao carinski gat

I drugi dolazak Jadranke Kosor posljednjih tjedana u Split protekao je bez prisutnosti splitskog gradonačelnika Željka Keruma i jasno je da se radi o otvorenom sukobu na relaciji Kerum-Kosor.

Postojeći carinski gat je ovim građevinskim zahvatom produljen za još 150 metara i omogućeno je uplovljavanje više kruzera istovremeno u luku. Ta je investicija vrijedna 28 milijuna kuna.

Kosor je došla u Split u pratnji resornog ministra Božidara Kalmete i ministra gospodarstva Đure Popijača. Na upit o predstojećoj turističkoj sezoni, Kosor je izjavila da je Vlada učinila potrebne pripreme u smislu propagande i liberalizacije režima izdavanja viza te dodala:

'Očekujem da će sezona biti dobra, na kraju ćemo podvući crtu i prihodi od turizma će biti važan segment u stabilizaciji proračuna.'

Kosor je opet odgovorila na pitanje novinara o stanju proračuna. 'Jučer je bio brifing u Ministarstvu financija i tamo su iznesene sve činjenice, a kada bude vrijeme za rebalans, javnost će biti pravodobno obaviještena. Plaće se redovito isplaćuju, mirovine i rodiljne naknade i naknade za nezaposlene također. Kriza nije samo kod nas, i u zemljama u Europi se isto donose teške odluke i ti nas rezovi ne mogu mimoići', zaključila je Kosor.

Nakon otvorenja, Kosor je u pratnji svojih domaćina i suradnika te prve zapovjednice broda HRM-a, Darije Gvozdenčević, obišla gat Sv. Duje.