POGLEDAJTE tu RADOST

Kalmeti se jučer sudilo, a danas slavi: 'Hohštaplerima su građani rekli ne'

18.04.2024 u 00:12

  • +5

Slavlje u zadarskom stožeru HDZ-a

Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic

Bionic
Reading

Jednom od najmoćnijih HDZ-ovaca jučer se sudilo, a danas euforično slavi u zadarskom stožeru HDZ-a

U zadarskom stožeru HDZ-a vlada slavlje zbog pobjedničkog rezultata u 7. i 9. izbornoj jedinici. HDZ je tamo pobijedio u svim općinama i gradovima Zadarske županije, osim u Kukljici, kazao je voditelj kampanje Ante Župan. Dugim pljeskom i povicima 'pobjeda' najavljen je predsjednik županijskog ogranka Božidar Kalmeta.

'Hvala biračima koji su izašli u velikom broju i iskazali svoju demokratsku volju. Naš Šime Erlić je u Zagrebu kao ministar i šaljemo mu pozdrave u ime svih nas. Ostvarili smo sva četiri cilja koja smo zacrtali. Prvi je bio preko 60 mandata, već sad možemo reći da ćemo ih imati, što je veliki uspjeh vlade Andreja Plenkovića. U 9. izbornoj jedinici ponovili smo uspjeh od osam mandata. Treći cilj je da smo pobijedili u Gradu Zadru i svim općinama i gradovima Zadarske županije osim jedne. Četvrto, svi oni koji su radili probleme Branku Dukiću, Gradu Zadru, Gradskom vijeću, a bili su na listama za Sabor, nisu prošli i doživjeli su potop. Građani Zadra i 9. izborne jedinice su takvim hohštaplerima rekli ne. HDZ će nastaviti prosperitetno voditi Hrvatsku', rekao je Kalmeta, prenosi 057info.

Inače, jednom od moćnijih HDZ-ovaca jučer se sudilo u kraku korupcijske afere Fimi media te za dio afere HAC - Remorker.

Podsjetimo, Vrhovni sud je u rujnu 2022. godine ukinuo nepravomoćnu oslobađajuću presudu Kalmeti, optuženom da je sa suradnicima podijelio više od 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Atmosfera u HDZ-u Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr