Hrvatska KRIVOTVORENJE PUTOVNICA

Valdec: Svaki bi domoljub pomogao Gotovini

'Svaki hrvatski domoljub koji je bio u mogućnosti ikako pomoći generalu Anti Gotovini, to je i napravio. Sami zaključite što to znači', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Robert Valdec, novinar kojeg je bivši policajac Salih Fazlić, prilikom svjedočenja u slučaju krivotvorenja putovnica za Gotovinu i Hrvoja Petrača, spomenuo kao dobavljača lažnih pečata za ulazak u Španjolsku, Češku i Rusiju

Salih Fazlić, drugooptuženi u slučaju krivotvorenih putovnica, branio se da sam nema veze s krivotvorenjem i da je bio ucijenjen ne bi li se uključio u inkriminirani proces kao posrednik između pokojnog Marijana Pedišića, odvjetnika i navodnog naručitelja lažnih putovnica za odbjeglog Antu Gotovinu, te prvooptuženog, krivotvoritelja Franje Katavića.

Fazlić je također naveo ime pokojnog Nike Franjića iz Nacionala – ubijenog zajedno s Ivom Pukanićem - kao nabavljača pečata iz Južne Amerike.

'On je to iznio u spontanoj obrani, a sam kaže da sve ima dokumentirano. Ne bih sad procjenjivao o kakvim je materijalima riječ, još nismo ušli u fazu dokaznog postupka. Savjetovao sam mu da se brani tek nakon toga, no ovako rizičan istup odabrao je na svoju ruku, mimo onoga što ja mislim', kazao je njegov odvjetnik Veljko Miljević.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još