KOSOR O OTPREMNINI:

'Nije u redu da Dragičević dobije 6,8 mil. kuna'

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor rekla je danas u Saboru da je zatražila izvješće o tome je li bivšem predsjedniku i aktualnom članu Uprave Ine Tomislavu Dragičeviću isplaćena otpremnina od čak 6.784.555 kuna

'Meni je to prva informacija. Zatražila sam podrobne informacije o tome i one će vjerojatno stići na moj stol danas i onda ćemo vidjeti što ćemo. Smatram, ako je to istina, da to nije u redu', rekla je Kosor.

Sam Dragičević otpremninu je demantirao rekavši za Večernji list da u tome 'nema istine' te kako su to 'raznorazne priče' kojima se novinari zabavljaju zadnjih dana.

U Ini isplatu nisu demantirali, već su samo poručili da, sukladno poslovnoj praksi, nikada ne otkrivaju detalje ugovora, odnosno sporazuma između kompanije i drugih strana.

O Dragičevićevoj otpremnini ništa nije jučer znao ni ministar financija i potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, koji je trenutačno na čelu Nadzornog odbora Ine.

'Ništa ne znam o tome. Došao sam u Nadzorni odbor Ine nakon što je donesena odluka o Dragičevićevoj smjeni. Ako je takvo što isplaćeno, onda je o tome morao postojati nekakav ugovor, nekakva osnova za to. Ako je tako, onda je to stvar koju je vjerojatno riješila Uprava', rekao je Šuker za Večernji list.