8.000 EURA ZA NAJBOLJI RAD

Otvoren natječaj za novinarske stipendije

22.01.2009 u 16:19

Bionic
Reading

Zaklade Robert Bosch i ERSTE u suradnji s BIRN-om (Balkan Investigative Reporting Network) pozivaju novinare da se prijave na treći godišnji natječaj za dodjelu Balkanskih stipendija za novinarsku izvrsnost

Tema ovogodišnjeg natječaja je identitet u suvremenom europskom i regionalnom kontekstu, dva desetljeća od pada Berlinskog zida i početka sukoba na ovim prostorima.

Novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske i Srbije trebaju predati prijedlog svog istraživanja koji će pretočiti u novinski članak od 2.000 riječi.

Bit će odabrano deset novinara. Oni će sudjelovati u sedmomjesečnom programu tijekom kojeg će dobivati financijsku i profesionalnu pomoć za svoje istraživanje u regiji i EU-u.

Svaki od njih dobit će 2.000 eura stipendije te još 2.000 eura za putne i druge troškove, a najbolji stipendist dobit će još 8.000 eura za daljnje profesionalno usavršavanje.

Krajnji rok za prijave je 1. ožujka 2009, a tekstovi nastali u okviru ovog programa bit će objavljeni krajem godine u posebnoj publikaciji.
Više informacija o programu i prijavama možete pronaći na http://fellowship.birn.eu.com