Hrvatska NA UDARU INSPEKCIJE

Zatvorena dva kafića zbog nezakonitog pušenja

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi noćas je obavila izvide u 16 ugostiteljski objekata Zagrebu te zabilježila kršenje Zakona o ograničavanju duhana i duhanskih proizvoda u četiri kafića, među kojima su dva zbog učestalog kršenja zakona dobila zabranu rada, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.

U posljednjih desetak dana Ministarstvo je, kako se navodi, zaprimilo veći broj anonimnih dojava o nepoštivanju Zakona o ograničavanju duhana i duhanskih proizvoda u nekim objektima, pa je sanitarna inspekcija noćas izašla na teren kako bi to provjerila.

U 12 objekata nisu uočene nepravilnosti, dok je u četiri zabilježeno kršenje zakona, pa je protiv njih pokrenut optužni prijedlog. Kafićima "Jackie Brown" i " People's", pored optužnog prijedloga, zbog učestalog je kršenja zakona izdano rješenje o zabrani rada.

Protiv kafića "People's" bit će podnesen i zahtjev za prekršajni postupak zbog onemogućavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Sanitarna inspekcija će u narednom razdoblju pojačano kontrolirati ugostiteljske objekte, a osobito one koji su do sada već kršili Zakon, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još