MVPEI DEMANTIRA INTERVJU

Ljubav prema Srbima u krivoj formi?

05.05.2010 u 11:41

Bionic
Reading

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija demantiralo je priopćenjem da je hrvatski veleposlanik u Republici Srbiji Željko Kuprešak dao intervju internetskom portalu 'Blic online', koji su zatim prenijeli i neki hrvatski mediji.

MVPEI u svojem priopćenju demantira 'navodni intervju veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji Željka Kuprešaka objavljen na internetskom portalu 'Blic online' 1. svibnja 2010. godine pod naslovom 'Hrvatski ambasador: Beograd je izmislio prepune kafane', autorice Biljane Tasić, koji su prenijeli neki hrvatski mediji".

'Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji Željko Kuprešak nikada nije dao intervju novinarki Biljani Tasić za rubriku Kako žive stranci u Beogradu', navodi MVPEI, dodajući da je 'novinarka Tasić zamolila veleposlanika Kuprešaka za razgovor o Hrvatima u Srbiji u svrhu provođenja ankete. Uvijek otvoren za medije, a posebno kad se radi o Hrvatima u Srbiji, veleposlanik je govorio o njihovom današnjem statusu i položaju u toj zemlji'.

MVPEI dodaje "da ni prije a niti tijekom razgovora nije bilo riječi o tome da će razgovor s veleposlanikom biti objavljen u formi intervjua", te da je sve iz razgovora s veleposlanikom izvučeno iz konteksta i iskorišteno za formu intervjua bez veleposlanikove autorizacije i znanja.

'Izneseni stavovi isključivo su zaključak autorice teksta i ne predstavljaju mišljenje veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Srbiji', ističe MVPEI, dodajući da je tekst demantija Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Srbiji već poslalo redakciji lista 'Blic'.