Hrvatska SPLITSKA PREPUCAVANJA

Odbačene međusobne kaznene prijave Keruma i Župe

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je kaznene prijave koje su jedno protiv drugog podnijeli gradonačelnik Željko Kerum i vijećnica u Gradskom vijeću Sanja Župa s obrazloženjem da u postupcima za koje su se međusobno optuživali nema obilježja kaznenog djela

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu ocijenilo je kako u postupanju vijećnice nije bilo kaznenog djela prisile prema pravosudnom dužnosniku za koje ju je prijavio gradonačelnik. Također, ocijenilo je da se u postupanju gradonačelnika, kojeg je vijećnica prijavila za lažno prijavljivanje kaznenoga djela, nisu ostvarila obilježja kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, objavljeno je danas na internetskoj stranici Državnog odvjetništva RH.

Sanja Župa je krajem veljače u ime splitskog HDZ-a i kluba HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću zatražila Kerumovu ostavku, tvrdeći da je na sjednici 18. prosinca 2009. neistinito odgovorio na vijećnička pitanja rekavši da 'nije bilo incidenta' na proslavi 'Noći Zagvožđana'. Župa je naime ustvrdila da je on sudjelovao u izgredu na toj proslavi 5. prosinca 2009. te da je zbog toga policija protiv njega prekršajnom sudu proslijedila optužni prijedlog.

Nakon te Župine izjave Kerum je podnio kaznenu prijavu protiv nje optuživši je za pritisak na pravosudne dužnosnike. Uslijedila je protuprijava vijećnice Župe u kojoj je ona optužila Keruma za lažno prijavljivanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još