stečajni postupak

Kerumovo zemljište na Čiovu prodano za 40.100 eura

21.11.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Zemljište Keruma d.o.o na Čiovu od 369 četvornih metara prodano je tvrtki Avid nekretnine iz Sesveta za 40.100 eura, izvijestila je stečajna upraviteljica Natalija Mladineo

Prodaja te Kerumove nekretnine 15. studenoga uslijedila je nakon zaprimljenog procjembenog elaborata prema kojem je početna vrijednost bila procijenjena na 29.302 eura odnosno 79,41 eura po kvadratu. Na posljednjem ročištu održanom krajem listopada pristigle su dvije ponude zainteresiranih kupaca, tvrtka Avid nekretnine iz Sesveta dala je veću ponudu, a ponudu od 33.582 eura dao je Duje Miše.

"Predmetna nekretnina u naravi predstavlja zapušteno zemljište", ističe se u dopisu sudskog vještaka te dodaje da do tog građevinskog zemljišta nije omogućen ni kolni pristup. U sklopu unovčavanja Kerumovih nekretnina nedavno su obavljeni i ponovljeni oglasi za prodaju spremišta u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na novom ročištu zakazanom 24 studenoga.

Željko Kerum s obitelji na utakmici Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

U dnevnom tisku i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri spremišta od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2060 do 2270 eura. Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponuditelja daju jednaku pisanu ponudu provest će se javna dražba po načelu ''tko da više''. Prodaja se obavlja po načelu ''viđeno-kupljeno'', što isključuje sve naknadne prigovore kupca.