Hrvatska SASTANAK VRHA DRŽAVE

Kosor Josipoviću pričala o arbitražnom sporazumu

Drugi put nakon što je izabran za predsjednika države Ivo Josipović susreo se s premijerkom Jadrankom Kosor. Tema razgovora bila je vanjska politika

'U Banskim je dvorima danas održan radni sastanak predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor. U srdačnom razgovoru, predsjednica Vlade Kosor izvijestila je predsjednika Josipovića o uspješnom službenom posjetu Ruskoj Federaciji i razgovorima koje je vodila s premijerom Putinom. Predsjednik Josipović izvijestio je o pripremama za svoj prvi službeni posjet institucijama Europske unije u Bruxellesu, koji u kontekstu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji ima osobit značaj', stoji to u službenom priopćenju nakon sastanka Kosor - Josipović, na kojem se, kako se navodi, razgovaralo i o koordiniranju i suradnji predsjednika države i predsjednice Vlade u području vanjske politike.

Iako nakon sastanka premijerka i predsjednik nisu davali izjave, Kosor je prije sastanka dala konkretniju najavu teme. 'Jedna od najvažnijih tema je vanjska politika, odnosno završetak pregovora. Ja ću upoznati predsjednika sa svime onime što je Vlada do sada napravila, uključujući i potpisivanje arbitražnog sporazuma i rješavanje velikog pitanja, a to je odvajanje rješavanja graničnog spora od pregovora i deblokada pregovora', rekla je Kosor uoči sastanka.

Novinare je zanimalo i hoće li Josipovića obavijestiti o radu paraobavještajnih službi koje su bile aktivne za vrijeme predsjedničke kampanje, a o čemu se raspravljalo i na Vijeću za nacionalnu sigurnost. 'Mi smo na Vijeću dobili informaciju vrlo načelnu. Nemam ga što obavijestiti o radu paraobavještajnih para-institucija, odnosno podzemlja, jer ja u to nisam uključena. Za to imamo službe koje obavljaju svoj posao. Ja mogu samo ponoviti da te službe moraju biti depolitizirane, moraju biti lišene bilo kakvog i bilo čijeg političkog pritiska i moraju profesionalno raditi svoj posao', rekla je Kosor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još