Hrvatska ROĐEN JE DALMAHERC!

Udruga za ljubav Dalmatinaca i Hercegovaca

  • Autor: Jure Divić
  • 27.2.2010 8:02:17
  • 27.2.2010 7:00:00

Prije nekoliko mjeseci formirana Udruga prijateljstva Dalmatinaca i Hercegovaca, koja je osnovana u Imotskom gdje joj je i sjedište, promovirala je svoj program u Vrgorcu te najavila svoje djelovanje u svim gradovima u pograničnom pojasu s hrvatske i hercegovačke strane

Jure Divić / tportal
Dalmaherc u Vrgorcu
Cilj udruge je povezivanje ovih dviju regija s različite strane granice u smislu gospodarstva, kulture, sporta, tradicionalnih vrijednosti, ekologije, turizma, ugostiteljstva i mnogih drugih područja, a okuplja ljude iz Imotskog, Brača, Hvara, Makarske, Splita, Stona, Trilja, Sinja, Kupresa, Čitluka, Ljubuškog, Mostara, Gruda, Rame i Tomislavgrada, a inicijativa za formiranje potekla je iz Imotskog, odakle je i predsjednik udruge Zdravko Gabelica.

Udruga nema članova iz Vrgorca, pograničnog grada u kojem vladaju velike netrpeljivosti između lokalnog stanovništva i Hercegovaca, posebice u vrijeme lokalnih izbora.
Dopredsjednik udruge Drago Zrinušić u Vrgorcu je najavio prvi projekt Dalmaherca, likovnu koloniju Most zajedništva Ston 2010, na kojoj će sudjelovati slikari iz ovih dviju regija, a u subotu, 29. svibnja 2010. u povijesnom gradu Stonu, Dalmatinci i Hercegovci pozirat će Šimi Strikomanu za milenijsku fotografiju na stonskim zidinama, po dužini u svijetu drugim najvećim zidinama iza Kineskog zida.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još