OSJEČKA ŠEFICA STAMBENOG

Uzela socijalni stan i uredila ga za 830.000 gradskih kuna!?

Bionic
Reading

Grad Osijek, odnosno Tino Lončar, kao osoba koju je gradonačelnik Krešimir Bubalo zadužio za kontrolu nepravilnosti pri dodjeli stanova u vlasništvu Grada, podnijet će prijavu Državnom odvjetništvu protiv bivše pročelnice Odjela za stambeno gospodarstvo Đurđice Krahulec zbog navodnog sukoba interesa i neprikazivanja potpune i vjerodostojne dokumentacije u slučaju dobivanja gradskog stana, piše Glas Slavonije

Naime, kako je rečeno na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika, unutarnja revizija dodjele ostalih gradskih stanova bit će vrlo zahtjevan posao, jer je dokumentacija komisije koja je stanove dodjeljivala 1999. nestala.

No konkretni slučaj Đurđice Krahulec, prema nadzoru revizora Suzane Tretinjak, pokazao je da je stan toj gradskoj čelnici dodijeljen na osnovi nepotpune dokumentacije. Naime, u obrazloženju za dodjelu te stambene jedinice stoji da 'Krahulec radi na složenim poslovima'. Do sukoba interesa prema Gradu Osijeku došlo je kada je Krahulec kao pročelnica Odsjeka za stambeno zbrinjavanje samoj sebi dodijelila stan iz fonda za stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih.

Zanimljivo je i da je ta djelatnica Grada i dalje u tom stanu, jer je 20. svibnja potpisala ugovor na deset godina. 'Zatečeni smo što je na uređenje dviju stambenih jedinica, od kojih je i jedan stan Đurđice Krahulec, potrošeno 830.000 kuna gradskog novca za uređenje. Inače, za čak 77 stambenih jedinica podatke je zatražilo i Državno odvjetništvo, a mi očekujemo da oni obave svoj dio posla', poručio je gradonačelnik Bubalo.