Hrvatska KOSOR NAPOKON PRIZNALA

'I Vlada je odgovorna za krizu!'

Premijerka Jadranka Kosor večeras je prvi put javno priznala da je i Vlada odgovorna za gospodarsku krizu koja je zadesila zemlju

'Živimo u teškoj krizi koja je rezultat svjetske krize i svega onoga što se slilo u Hrvatsku i pokucalo na naša vrata kao posljedica globalnih kretanja, ali neke stvari su se, to vam sada vrlo odgovorno govorim, dogodile i zato što smo neke probleme nedovoljno rješavali, neke možda i katkada pomeli pod tepih, a sad je došlo vrijeme kad sve to moramo razriješiti i kad na sva ta pitanja moramo dati odgovore', poručila je premijerka Kosor.

Istaknula je da su tri ključna cilja Vlade jačanje posrnulog gospodarstva, borba protiv korupcije i organiziranog kriminala te završetak pregovora s Europskom unijom. Brojkama je opisala (ne)rad bivšeg premijera Sanadera.

'Od trenutka kad su nam pregovori odblokirani, nakon što sam se uspjela dogovoriti s premijerom Pahorom oko problema koje smo imali, uspjeli smo otvoriti više poglavlja nego u četiri i pol godine prije toga', istaknula je Kosor i poručila da je uvjerena da će pregovori s EU do kraja godine biti okončani.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još