MILINOVIĆ NE ISPUNJAVA OBEĆANJA

Obiteljski medicinari nastavljaju s prosvjedom

11.01.2009 u 07:05

Bionic
Reading

Oko 300 liječnika obiteljske medicine iz cijele Hrvatske, članova Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, odlučilo je na današnjem sastanku u Zagrebu da će nastaviti s prosvjedom te da neće od pacijenata naplaćivati participaciju, doznaje se od predstavnika Koordinacije dr. Marija Malnara

Malnar je za Hinu izjavio kako je Inicijativni odbor Koordinacije odlučio pokrenuti i neke dodatne mjere jer ih ministar zdravstva dr. Darko Milinović do danas nije pozvao na razgovor iako su predstavnici Koordinacije to očekivali. Nije želio precizirati o kojim je mjerama riječ, napomenuvši da će javnost biti naknadno upoznata.

Predstavnik Koordinacije hrvatske obiteljske medicine dr. Malnar također je kazao da su pojedini liječnici dobili prijedloge ugovora s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZZO) za ovu godinu, točnije Aneks na postojeći ugovor. No, ustvrdio je kako on ne sadrži ono što je ministar posljednjih dana obećavao liječnicima, a odnosi se na zajamčen puni iznos glavarine te nove mogućnosti za zaradu.

Na sastanku članova Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, održanom u Školi narodnog zdravlja 'Andrija Štampar', također je rečeno kako je do sada više od tisuću liječnika potpisalo jamstvo odvjetničkom timu koji bi ubuduće trebao zastupati njihova prava bude li potrebno i u sudskom procesu, napomenuo je.