KUM U PRITVORU

Polančec 'zbunjen' uhićenjima u Podravci

Bionic
Reading

Nevio Prlog, kum bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, uhićen je u novom valu privođenja u koprivničkom prehrambenom divu Podravci

Iz Ravnateljstva policije izvijestili su da su policijski USKOK i PU Koprivničko-križevačka temeljem naloga USKOK-a započeli s provođenjem istrage nad deset osoba. Među njima je jedna odgovorna osoba iz Podravke, a preostalih devet osoba su direktori i odgovorne osobe u poslovnim subjektima koji su bili u poslovnim odnosima s Podravkom.

Kako je javio HRT, neslužbeno se doznaje da je u novom valu uhićenja u Podravki, osim samog Prloga, uhićeno i nekoliko menadžera i direktora, mahom iz odjela nabave.

Prlog je, inače, vlasnik nekoliko građevinskih tvrtki koje su radile za Podravku. Kum Damira Polančeca navodno je od 1. listopada 2008. do 1. studenog 2009. sklopio niz nepovoljnih ugovora s Podravkom. Sve je poslove dobivao bez natječaja, uz pomoć direktora javne nabave Podravke, javlja HRT.

Kako Večernji list neslužbeno doznaje, među privedenima su uz Nevija Prloga, direktor Podravkina sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darko Korošec, a navodno i Ivica Šestak, direktora za upravljanje imovinom, inače brat uhićenoga bivšeg šefa uprave Podravke Zdravka Šestaka.

Za Podravski list Damir Polančec kratko je komentirao uhićenja: 'Prije svega, vrlo sam zbunjen i začuđen. Ne znam tko je priveden niti znam što im se stavlja na teret. Zbog toga ne mogu ni komentirati uhićenja o kojima govorite.'

Tportal je krajem rujna pisao kako policija pretražuje ugovore s Polančecovim kumom, Neviom Prlogom.

Koprivnički poduzetnik Prlog, kojeg s nekadašnjim ministrom Polančecom i nekadašnjim predsjednikom uprave Šestakom veže kumstvo, vlasnik je obrta PNP Commerce sa samo četvero zaposlenih, koji je dobivao vrijedne poslove s Podravkom, među kojima opremanje Podravkina skladišta u Dugopolju.

Povezivalo ga se s vlasništvom tvrtke Bineko, koja je Podravki iznajmljivala skladišni prostor za 360.000 eura godišnje.

Iz Podravke je stiglo priopćenje za javnost u kojemu se navodi: 'Želimo vam potvrditi kako se poslovanje kompanije odvija nesmetano, a kriminalističku istragu koja je u tijeku ne možemo komentirati.'