Hrvatska MILANOVIĆ: NISMO RUŠITELJI!

SDP referendumom ruši Bandića?

Glavno pitanje političke sudbine Milana Bandića njegova je pozicija gradonačelnika Zagreba koju bi mu SDP mogao oteti raspisivanjem referenduma za smjenu. Politolog Višeslav Raos ističe da je to i ključno pitanje za samu stranku kojoj je Bandić okrenuo leđa

Sudeći prema prvom odgovoru što ga je predsjednik SDP-a Zoran Milanović dao našem novinaru u slavljeničkom stožeru, rušenja Bandića ipak neće biti ili, kako je poručio Milanović: 'Nismo rušitelji!' Međutim, Milanović je kasnije poručio da o smjeni Bandića još nije razmišljao i da će o tome svakako porazmisliti ovih dana.

Pobjeda Ive Josipovića na predsjedničkim izborima za politologa Višeslava Raosa očekivana je (iako je procjenjivao manju razliku), a osim Bandićeve negativne kampanje, on podršku predsjednika Stipe Mesića i većeg dijela medija Josipoviću smatra važnom za konačnu pobjedu.

Raos kaže da je izbor Josipovića bolji za stabilnost sustava te da će premijerki Jadranki Kosor biti lakše kohabitirati s Josipovićem nego što bi joj to bilo s Bandićem da je kojim slučajem pobijedio.

'Uspješna kohabitacija socijaldemokratskog predsjednika i konzervativne vlade važna je i za naše uspješno priključenje Europskoj uniji, jer time šaljemo poruku Europi da smo zrela demokracija', naglašava Raos.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još