(NE)JAVLJANJE UŽIVO

Krizni sastanak na HTV-u zbog HDZ-a

04.01.2010 u 21:27

Bionic
Reading

Informativni program HTV-a još jednom je u ključnom trenutku potpuno zakazao, a konkurencija s Nove TV pokazala je zašto joj gledatelji sve više vjeruju. Iako su zajedno s tridesetak novinara proveli cijeli dan pred HDZ-om, HTV-ovci nisu uspjeli producirati javljanje uživo premda su u vijestima u 18 sati to najavili

Naime, kako se priča u HDZ-u otegla više od desetak minuta koliko traju vijesti na Drugom u 18 sati, HTV nije imao obraćanje Jadranke Kosor koja je pred novinare izišla u 18 sati i 18 minuta, već je u tom terminu kuhao s Anom Ugarković i narod nakon toga zabavljao TV sapunicom.

No zato je konkurencija reagirala pa su na RTL-u snimku Kosoričina govora pustili s petnaestak minuta zakašnjenja, a Nova TV je paku svojim izvanrednim vijestima išla uživo i pomela rivale.

Priča je tim gora kada se zna da nitko nije imao privilegij posebno prenositi presicu što, kad je HDZ u pitanju, nije uvijek bio slučaj.

Zašto HTV nije išao uživo nismo uspjeli saznati, ali neslužbeno doznajemo da su se nakon navedenog u desku na Prisavlju pojavio v.d. ravnatelja HRT-a Josip Popovac i obavio razgovor s urednicom Informativnog programa HTV-a Hloverkom Novak Srzić.

Posebna priča bio je Dnevnik HTV-a u kojem je, baš kao i Novoj TV, gost uživo bio Vladimir Šeks, koji je, kako se neslužbeno doznaje, smislio način kako se riješiti Sanadera.

I dok je na Novoj TV Mislav Bago bušio Šeksa, petnaest minuta poslije na HTV-u je to iz studija (!?) odradila urednica Dnevnika Dijana Čuljak Šelebaj postavivši nekoliko mlakih pitanja.

Uz svu silu novinara koji rade u kući na Prisavlju, razgovor sa Šeksom odrađuje Čuljak Šelebaj, a kad treba javiti o poskupljenju goriva za deset lipa ili poslati čovjeka na javljanje uživo ispred hidranta na zagrebačkim Vrbanima gdje se ništa ne događa, tada je HTV prvi.

Da pred HDZ-om nisu imali SNG kola i troje novinara, čovjek bi to još razumio, ali ovako se valja zapitati kome mi to i zašto pretplatu plaćamo.