'SVI ZA NJIM'

Kajin će podržati Ivu Josipovića

27.12.2009 u 22:43

Bionic
Reading

Trenutnih četiri posto na predsjedničkim izborima otvorilo je oči kandidatu Damiru Kajinu, pa se već okreće drugom izbornom krugu. Kajinov izbor pao je na Ivu Josipovića

Kako izvještava 24sata.hr, Damir Kajin će u drugom krugu podržati Ivu Josipovića, kako je sam rekao u izjavi za Regional Express. 'Cilj mi je bio da IDS kao stranka ide preko Učke, što mi je i uspjelo', naglasio je. S obzirom na izlazne rezultate, kaže da nema razloga biti frustriran, ali nema razloga ni za slavlje. Dodao je da je trenutno zabrinut činjenicom kamo ide Hrvatska i što to znači za Istru.

Smatra da izbori nisu bili u cijelosti fer zbog uloge komercijalnih televizija i da su vlasnici tih televizija utjecali na to tko će biti naš predsjednik. 'Očekujem dobar rezultat i želim vjerovati da će se mnogi iznenaditi', istaknuo je. Kajin rezultate izbora čeka u svom izbornom stožeru u Puli. Podršku u stožeru daju mu stranački kolege i prijatelji. Izlazne ankete koje su objavili u 19 sati pokazuju da je Kajin na sedmom mjestu sa 4,1 posto glasova.

'Svi oni koji su mi se pridružili nisu to učinili iz interesa, već zbog mjere da će, ako moje poruke zažive, njihova djeca živjeti daleko bolje nego što oni žive danas', rekao je Kajin i naglasio da ovi izbori za njega nisu zadnji.

Predsjednički kandidat IDS-a glasovao je točno u devet sati na biračkom mjestu Gorčić u Istri. Dočekali su ga brojni novinari i fotoreporteri, a došao je bez pratnje. Rukovao se s okupljenima na biralištu. Glavni moto mu je 'Hrvatsku treba istrijanizirati'.