SKINUTA TOČKA

Bauk spustio HDZ-ovki, nikako da se dogovore s Mostom

31.01.2017 u 12:46

Bionic
Reading

Saborski Odbor za pravosuđe ponovno je s dnevnog reda skinuo točku izbora članova Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) i Državnog sudbenog vijeća (DSV) iz redova zastupnika. Saborski predstavnici u ta dva tijela još uvijek nisu izabrani jer nije došlo do dogovora između HDZ-a i Mosta

Iako već više od mjesec dana predsjednik Odbora za pravosuđe Arsen Bauk predlaže tu točku na dnevnom redu, vladajući su je skinuli već nekoliko puta. Tako je bilo i danas.

'Nisu se stekli uvjeti za raspravu', kazala je odmah na početku HDZ-ova potpredsjednica Odbora Marija Jelkovac.

'Ovo je treći, jubilarni put da skidamo tu točku. Možda bi bilo bolje da vi i Most date to mjesto nekom trećem koalicijskom partneru', poručio je Bauk.

Podsjetimo, u Državnoodvjetničko vijećeDržavno sudbeno vijeće biraju se sveukupno četiri saborska zastupnika. U svakom od tijela jedan je zastupnik iz oporbe, a drugi iz redova vladajućih.

I dok je oporba svoje predstavnike već dogovorila, HDZ i Most se već mjesecima ne mogu dogovoriti oko svojih predstavnika. Točnije, dogovor je zapeo na DSV-u. Most u njemu želi vidjeti svog Miroslava Šimića, no HDZ ne želi DSV prepustiti Mostu. Upitan prije više od mjesec dana o dogovoru, HDZ-ov Gordan Jandroković je kazao: 'Nije problem s neimenovanjem, postoji određeni broj imenovanja, ne samo u DSV, nego i na neka druga mjesta o kojima se predstavnici vladajućih stranaka trebaju dogovoriti', kazao je Jandroković.

Odbor trenutno raspravlja o izvještaju DORH-a za 2015. godinu.